1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Türkiye 8 şehidine ağlıyor
Türkiye 8 şehidine ağlıyor

Türkiye 8 şehidine ağlıyor

Türkiye hain pusuda şehit düşen 8 kahramanı son yolculuğuna uğurluyor.

A+A-

Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde hain pusuda şehit edilen biri binbaşı 7 askerin evlerine ateş düştü.

UZMAN ÇAVUŞ HAKAN ÇİL;

Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde askeri konvoyun geçişi sırasında yola döşenen mayının patlatılması sonucu şehit olan askerlerden Uzman Çavuş 24 yaşındaki Hakan Çil'in 3 ay önce evlendiği bildirildi.

Kahramanmaraş'ın Afşin İlçesi'nde oturan Çil'in babası İbrahim Çil'e oğlunun şehit haberi yerine, bir süre ağır yaralı olduğu bildirildi.

Hakan Çil'in şehit haberini alan Afşin Kaymakamı Faik Arıcan, Afşin Emniyet Müdürü Veysel Ateş, babası İbrahim Çil'in Beyceğiz Mahallesi Binboğa Sokak'ta bulunan evine geldi. Şehidin babası İbrahim Çil'in hemşire olan gelinini ziyaret etmek için İstanbul'a gittiği, annesinin de bir süre önce öldüğünü öğrenen Kaymakam Arıcan, acı haberi amca Adem Çil'e iletti. Şehidin babası İbrahim Çil'e ise telefonda oğlunun sadece yaralandığı bilgisi verildi.

UZMAN ÇAVUŞ NAZİR ELİTOK;

Uzman Çavuş Nazir Elitok'un Kırıkkale'deki baba evinde hüzün var. Hain pusuda şehit düşen askerlerden biri de 24 yaşındaki Kırıkkaleli Uzman Çavuş Nazır Elitok idi. Elitok evli ve 9 aylık bir çocuk babasydı. Ailesi de kendisi ile birlikte Hakkari'de yaşıyordu.

Uzman Çavuş anne ve babasını her gece sahur vaktinde telefonla arıyor hayırlı sahurlar diliyordu.

Şehit Uzman Çavuş Elitok'un Yuva Mahallesi'ndeki baba evine gelen askeri ekip, sağlık görevlileri nezaretinde oğullarının şehit haberini bildirdi.

Oğlunun şehit olduğu haberinin ardından sinir krizleri geçiren anne Nadiye Elitok'a sağlık görevlileri müdahalede bulundu. Şehit haberinin verilmesiyle Elitok ailesinin evine gelen komşuları ve yakınları, başsağlığı dileğinde bulundu. Anne Nadiye Elitok ile baba Kamil Elitok, oğullarının her gece sahur vaktinde kendilerini telefonla aradığını belirterek, ''Anneciğim, babacığım hayırlı sahurlar'' dediğini söyledi.

UZMAN ÇAVUŞ SAMET KILIÇ;

Uzman Çavuş Samet Kılıç'ın Ordu'nun Perşembe ilçesindeki baba evine acı haber ulaştı.Ailesi Perşembe ilçesine bağlı Soğukpınar köyünde yaşayan Şehit uzman Çavaş Samet Kılıç'ın 20 gün önce evlendiği ve eşini de alarak görev yeri olan Hakkari'ye gittiği belirtildi. Kılıç'ın dün akşam da ailesini arayarak görüştüğü belirtildi.

Hakkari-Çukurca karayolundaki terörist saldırıda şehit olan Uzman Çavuş Samet Kılıç'ın da, Ordu'nun Perşembe ilçesindeki baba evinde yas var.

Uzman Çavuş Samet Kılıç 20 önce aynı köyden Merve Kılıç ile evlenmiş, 10 gün önce de eşiyle birlikte görev yerine dönmüştü.

Şehit Uzman Çavuş Samet Kılıç'ın (24) şehadet haberini yetkililerden alan anne Ömür Kılıç fenalık geçirdi. Anne Kılıç'a sağlık ekipleri müdahale ederken acı haber karşısında yüreği yanan baba Ahmet Kılıç'ı ise yetkililer teskin etmeye çalıştı.

Dün gece ailesiyle en son görüşmeyi yaptığı öğrenilen şehit Uzman Çavuş Samet Kılıç'ın 27 Temmuz'da evlendiği ve yaklaşık 10 gün öncede eşiyle birlikte görev yeri Hakkari'ye döndüğü belirtildi. Şehidin kardeşi Sercan Kılıç'ın da kısa süre önce vatani görevini yaptığı kaydedildi.

JANDARMA ER SERKAN ALTAY;

Terhisine 89 gün kala şehit düşen Jandarma Komando Er Serkan Altay'dan haber alamayan sevgilisi dün son mesajını gönderdi. Facebook üzerinde tanışan ve yeni sevgili olan çift son görüşmelerini geçtiğimiz Salı günü gerçekleştirdi. Facebook mobil üzerinden görüştüğü sevgilisinden haber alamayan genç kız Şehit Serkan Altay'a, 'Aşkım bir mesaj atsan diyorum, unuttun mu beni, başkasını mı buldun' şeklinde mesaj gönderdi.

Ankara'da yaşayan sevgilisiyle facebook mobil üzerinden hergün sohbet eden Şehit Er Serkan Altay, geçtiğimiz Salı günü yazdığı son mesajında özlemini dile getirdi. Telefonunda TL'si kalmayan Şehit Er Altay, son mesajını birliğindeki bir arkadaşının telefonundan gönderdi. Şehit Er Altay'ın sevgilisi Kübra Cihan, "Sensiz moralim sıfır, sen nerden girdin şimdi aşkım, çok özledim ben seni birtanem, aşkım beni bırakma lütfen, ne olur bu gece gel" diye mesaj gönderdi. Şehit Er ise sevgilisine son mesajında, "Aşkım seni çok özledim, tel kapalı aşkım" diye yazdı.

EVLİLİK HAYALİ KURUYORLARDI

Ağustos Ayı içinde facebook mobil üzerinden yağtıkları görüşmelerde Şehit Er Serkan Altay'ın sevgilisi Kübra yaşının küçük olması sebebiyle ilişkilerinin ortaya çıkmasından dolayı duyduğu korkuyu dile getirdi. Korktuğu için facebooktaki fotolarını silen genç kız Şehir Altay'a, "Ben facebook açamam, kuzenler anneme söyler" diye yazdı. Evlenme niyetinde olduğunu dile getiren Şehit Altay ise, "Hiçbirşey olmaz seni seviyorum, kim görürse görsün aşkım, sonunda evlilik olacak ya" diye cevap verdi.

UZMAN ÇAVUŞ TURAN KURT;

Uzman Çavuş Turan Kurt'un şehit düştüğü haberini alan Manisa'nın Salihli ilçesindeki ailesi büyük üzüntü yaşıyor.Haberi alan Şerife Kurt ile 16 yaşındaki oğlu Furkan, 12 yaşındaki kızı Nihal yasa boğuldu.

Edirne'de görev yaptığı sırada tayini Hakkari'ye çıkan ve 17 Temmuz'da Hakkari'de görevine başladığı öğrenilen uzman çavuş Turan Kurt'un, 2 gün önce eşiyle telefonla görüştüğü, çevrede çatışmaların yaşandığını, 24 saattir postallarını çıkarmadığını söylediği ve ''Burada her an her şey olabilir'' diyerek helallik istediği öğrenildi.

Uzman çavuş Kurt'un, daha önce Salihli'de 6 yıl görev yaptığı ve eşiyle bu ilçeye yerleşmeyi kararlaştırdığı, bir süre önce de banka kredisiyle ailesinin oturduğu evi aldığı bildirildi. Kurt'un emekliliğine 9 ay kaldığı öğrenildi.

JANDARMA ER VEDAT GÜLDER;

PKK'nın mayınlı ve roketatarlı saldırısında şehit olan er Vedat Gülder'in Ardahan'ın Göle ilçesindeki evine ateş düştü.

Göle ilçesinin Budaklı köyünde yaşayan Gülder ailesine şehit haberini, Göle Kaymakamı Kemal Atasoy ile askeri yetkililer verdi. Sağlık ekipleri gözetiminde aileye Vedat Gülder'in şehit olduğu haberi verilmesi üzerine eve bayrak asıldı. Şehit er Vedat Gülder'in üç çocuklu ailenin ortanca çocuğu ve bekar olduğu bildirildi. Vali Mustafa Tekmen, Hakkari'de gerçekleştirilen hain saldırıda şehit düşen askerler nedeniyle üzüntülü olduklarını söyledi.

JANDARMA BİNBAŞI YAVUZ BAŞAYAR;

Sivas İl Jandarma Komutanlığı bünyesinde Sivas'ın Zara ilçesinde konuşlandırılan Nevşehir Komando Taburu'nun komutanı Jandarma Binbaşı Yavuz Başayar'ın, 1 ay önce Hakkari'ye tayinin çıktığı, ayrıca Sivas'ın İmranlı-Suşehri kırsalında grup sorumluları oldukları belirlenen 3 teröristin ölü ele geçirildiği operasyonu yönettiği öğrenildi.

"HER YER VATANIM"

Binbaşı Başayar, tayini sonrasında Sivas İl Jandarma Komutanlığı'na gelerek personeliyle vedalaştığı ve helallik istediği öğrenildi.

Komutanlarının terör örgütünün Hakkari'deki konuşlanması konusunda uyardığı Başayar'ın ise komutanlarına "İster İstanbul, ister Ağrı, isterse Hakkari benim için hiç fark etmez. Her yer benim vatanım. Bu vatanın her karış toprağını seviyorum. O yüzden de hainlerin nerede çok olduğu benim için hiç önemli değil. Onlarla her alanda çatışmaya hazırım, korkum yok" dediği belirtildi.

3 TERÖRİSTİ ÖLÜ ELE GEÇİRMİŞTİ

Terör örgütünün hain eylemi sonucu hayatını kaybeden Jandarma Binbaşı Yavuz Başayar'ın terör örgütüne karşı sayısız operasyona katıldığı ve Sivas'ta yaptığı son operasyonda İmranlı-Suşehri kırsalında grup sorumluları oldukları belirlenen 3 teröristin ölü ele geçirildiği operasyonu yönettiği bildirildi.

13 Haziran'da yapılan operasyonda 2009 yılında Tokat'ın Reşadiye ilçesinde 7 askerin şehit edildiği saldırının yanı sıra birçok eyleme karıştıkları öğrenilen "Sefkan" kod adlı Sivas-Kangal nüfusuna kayıtlı Coşkun Doğan, "Bahoz" kod adlı Diyarbakır nüfusuna kayıtlı Ali Altın ve "Şeyhmus" kod adlı Suriye uyruklu Şeyhmus Amanos ölü olarak ele geçirilmişti.

UZMAN ÇAVUŞ ERHAN AR;

Uzman Çavuş Erhan Ar'ın evinde umutlu bekleyişin ardından acı haber ulaştı. Uzman Çavuş Ar'ın ailesine acı haber 10 saatlik bekleyişin ardından saat 19.00 sıralarında verilebildi.

Uzman Çavuş Erhan Ar'ın bugün Hakkari-Çukurca karayolunda PKK'nın mayınlı saldırısında şehit olduğu haberini akşam saatlerine kadar alamayan aileye kara haber akşam saatlerinde Yozgat Jandarma Komutanlığı'nda görevli binbaşı tarafından verildi.

Terör saldırısının ardından basın yayın organlarındaki haberlerdeki kimlik bilgileri üzerine askeri yetkililere başvuran aile, bilgiyi doğrulatamayınca umutlu bekleyiş içine girdi. Ancak şehit haberi aileye doktor gözetimi altında saat 19.00 sıralarında verildi. 

Bu haber toplam 3305 defa okunmuştur
Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.