1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. GÖLBAŞI

  4. UYUM ÖĞRENCİLERİ, ÖNCE SİNEMA KEYFİ SONRA TEKNE TURU YAPTI
UYUM ÖĞRENCİLERİ, ÖNCE SİNEMA KEYFİ SONRA TEKNE TURU YAPTI

UYUM ÖĞRENCİLERİ, ÖNCE SİNEMA KEYFİ SONRA TEKNE TURU YAPTI

Umutlu Yaşam ve Uygulama Merkezi (UYUM) öğrencileri, sinema ve tekne turuyla güzel havanın tadını çıkardı.

A+A-

Ramazan Şimşek’in Gölbaşı Belediye Başkanı olmasının ardından, Gölbaşı’nda yaşayan engelli bireylerin sosyal yaşamda daha fazla yer edinmelerini sağlamak amacıyla hayata geçirilen Umutlu Yaşam ve Uygulama Merkezi’nin (UYUM) öğrencileri dolu dolu bir gün geçirdi.

UYUM öğrencileri, yönetmen koltuğunda Kıvanç Baruönü'nün oturduğu, başrolünde Gupse Özay’ın oynadığı taze ebeveynlerin yaşadığı komik olayların bir kahkaha tufanına dönüştüğü ilk 40 günü anlatıldığı ‘Lohusa’ filmini izledi. Film boyunca komik sahnelerle oldukça eğlenen UYUM öğrencileri daha sonra Atatürk Sahil Parkı’nda hamburger keyfi yaptı.

Gün, Gölbaşı’nın ve Ankara’nın incisi yeşille mavinin buluştuğu Mogan Gölü’nde öğrencilerin tekne turu yapmasıyla son buldu.

UYUM öğrencileri her daim kendilerine destek veren, Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek’e teşekkür etti.

Onlar bize emanet”

‘UYUM öğrencilerinin bizim kalbimizde ve gönlümüzde bambaşka bir yeri var’ diyen Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek “ Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren engelsiz bir Gölbaşı için gece gündüz çalıştık. UYUM, Engelsiz Parklar gibi projeleri onlar için hayata geçirdik. Engelli kardeşlerimizin sosyalleşmesi, her alanda hayatın içinde olmaları bizim için çok önemli. Belediye olarak açtığımız merkezde hayatlarını kolaylaştıracak eğitimler alıyorlar. Onlar bize emanet. Engelli kardeşlerimiz için ne yapsak az.” diye konuştu.

Umutlu Yaşam ve Uygulama Merkezi (UYUM)

Engelli vatandaşların yaşam kalitesini yükseltmek, toplumla bütünleştirmek, nitelik zaman geçirmelerini sağlamak, yeteneklerini geliştirip meslek edinebilmelerine yardımcı olabilmek, engelli ailelerin gündelik yaşamlarını kolaylaştırmak, engelli ve engelsiz bireyler arasında iletişimi kuvvetlendirmek için 8 bin metrekare alana kurulan merkezde öğrencilere kişisel bakım, el sanatları, yiyecek ve içecek, seramik, koro, halk oyunları, ritim gibi birçok alanda dersler veriliyor.


Umutlu Yaşam ve Uygulama Merkezi’nde bireylerin toprakla uğraşmalarına olanak sağlayan ekim yapabilecekleri alan ile oyun parkı, dinlenme alanları ve süs havuzları bulunuyor.

Bu haber toplam 539 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.