1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. GÖLBAŞI

  4. Yağmur Suyu Hattı Mogan Gölü’ne Bağlandı, Mogan kirletiliyor
Yağmur Suyu Hattı Mogan Gölü’ne Bağlandı, Mogan kirletiliyor

Yağmur Suyu Hattı Mogan Gölü’ne Bağlandı, Mogan kirletiliyor

Yağmur Suyu Hattı Mogan Gölü’ne Bağlandı, Mogan kirletiliyor

A+A-

Gölbaşı Haymana Yolu’ndaki yağmur suyu hattının Mogan Gölü’ne bağlandığı ortaya çıktı. Yağmur sularıyla birlikte tüm atıkların göle aktığını belirten bölge sakinleri bu duruma tepki gösterdi.

SUYLA HER TÜRLÜ MALZEME GELİYOR

Sorunu Hürriyet Ankara’nın “Vatandaş Ne Diyor” köşesine gönderen bir Gölbaşı sakini, şu ifadeleri kullandı: “Haymana Yolu’ndaki yağmur suyu hattı Mogan Gölü’ne bağlanmış. Her yoğun yağışta suyla birlikte çamur da göle karışıyor. Beraberinde ne kadar pislik varsa o da Mogan Gölü’ne akıyor. Suyla birlikte göle zarar verebilecek her türlü malzeme akıp geliyor.”

KİRLETİCİ UNSURLAR GİDERİLMELİ

“Temizlik çalışmaları için geçmişte yoğun mesai harcandı. Göl zaten kirlilikle gündeme geliyor. Bir de böyle bağlantılarla kirletmeyelim. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı da müdahale etmeli. Benzer bağlantılar varsa kontrol edilerek kirletici unsurlar giderilmeli. ASKİ Genel Müdürlüğü’nü daha duyarlı olmaya davet ediyoruz. Mogan Gölü’ne bunu yapmayalım.”

Hürriyet Ankara eki okur köşesine bir vatandaş tarafından gönderilen fotoğraflar, ASKİ'nin yaptığı çevre katliamını gözler önüne serdi.

Bu haber toplam 3041 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.