1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. GÖLBAŞI

  4. Yesevi hareketinden kurban seferberliği
Yesevi hareketinden kurban seferberliği

Yesevi hareketinden kurban seferberliği

Yesevi Hareketi Ankara İl Temsilciliği, Kurban Bayramı'nda büyük bir kurban seferberliği başlattı.

A+A-

Genel merkezi Kayseri'de bulunan Yesevi Hareketi Ankara İl temsilciliği, Gökhan Bozbıyık başkanlığında geçtiğimiz Mart ayında faaliyet göstermeye başladı. Göreve başlar başlamaz hız kesmeden faaliyetlerine başlayan Ankara İl Temsilciliği, başta Arama kurtarma olmak üzere insani yardım ve uluslararası gönüllü sağlık hizmetleri gibi alanlarda faaliyet gösteriyor. Özellikle genç ve yetkin yönetim kadrosuyla dikkatleri üzerine çeken Yesevi Hareketi Ankara İl Temsilciliğinin Başkanı Gökhan Bozbıyık, Ramazan ayında deprem bölgeleri başta olmak üzere yurtiçi ve yurtdışında toplam 12.000 kişiye iftar sofrası kurduklarını belirtti. Yesevi Hareketini tanımlarken “İlhamını Pir'i Türkistan Hoca Ahmet Yesevi'den alan Anadolu insanının başlattığı bir gönül seferi” olduğunu söyleyen Gökhan Bozbıyık yılmadan ve yorulmadan gönül cografyalarımızda köprüler kurmaya devam edeceklerini belirtti. 

Ankara'da faaliyetleri ile kısa sürede ses getiren Yesevi Hareketi, deprem bölgeleri öncelikli olmak üzere Kurban bağışlarını ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırmak için Ankara halkının desteklerini bekliyor. Gerek yurt içinde gerek yurt dışında kurban seferberliğinin aktif şekilde sürdürüleceğini, başta Ülkemiz Türkiye olmak üzere tüm gönül coğrafyamızda (Gazze, Türkmenistan, Moğolistan, Afganistan, Afrika ve Bangladeş'te) vekaleten kurban kesimleri gerçekleştirilerek dağıtımların son derece şeffaf şekilde yapılacağını, Yesevi gönüllülerinin belirlenen ülkelere ulaştığını belirten il başkanı Gökhan Bozbıyık kurban seferberliği ile alakalı şunları söyledi. "Yesevi gönüllülerimiz şu an sahada çalışmalara başladı her bağışçımız gönüllüler tarafından bizzat aranarak vekaletleri alınacak olup gerekli şartları taşıyan kurbanlık hayvanlar İslami usüllere uygun kesilerek, hassasiyetle dağıtılacaktır. Milletimizin Kurban sevincini, mazlum coğrafyalara ulaştırmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız."

GMK bulvarında bulunan il temsilciliğinde Ankaralı vatandaşları tanışmaya çağıran Yesevi Hareketi il başkanı Gökhan Bozbıyık herkesi Kurban seferberliğine katılmaya davet ediyor.

b3d6ee8a-c63d-4d06-b7b9-0decb8773316.jpg

Bu haber toplam 1344 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.