1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. 2011 ÇOCUK DAHA ERKEKLİĞE İLK ADIMINI ATTI
2011 ÇOCUK DAHA ERKEKLİĞE İLK ADIMINI ATTI

2011 ÇOCUK DAHA ERKEKLİĞE İLK ADIMINI ATTI

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin, geleneksel hale getirerek bu yıl 14.’sünü gerçekleştirdiği sünnet şöleni, dev bir organizasyonla kutlandı.

A+A-

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin, geleneksel hale getirerek bu yıl 14.’sünü gerçekleştirdiği sünnet şöleni, dev bir organizasyonla kutlandı.

        Sincan Harikalar Diyarı Nejat Uygur Anfi Tiyatrosu’nda düzenlenen “2011 yılında 2011 Çocuğa Sünnet”  şöleni, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara Milletvekilleri  ilçe belediye başkanları, meclis üyeleri ve binlerce Ankaralının katılımıyla gerçekleşti.

           Sünnet Şöleninde konuşan Melih Gökçek, çocukları tebrik ederek, çocuklar ve aileleri için oldukça önemli olan sünnet düğünlerine katkıda bulanabilmekten dolayı çok mutlu olduğunu belirterek,  “2011 çocuğumuzun sünnetini kutluyorum. Annelerine  babalarına, dedelerine, ninelerine  Allah inşallah bu çocuklarımızın düğünlerini torunlarını da gösterir. En kötü gününüz böyle olsun. Sizlere hizmet etmekten gurur duyuyorum. Sağ olun var olun” dedi.        

            Sincan Harikalar Diyarı Nejat Uygur Anfi Tiyatro’sunda  2011 çocuk için düzenlenen Harika Sünnet Düğünü gündüz saatlerinde, palyaçolar,  Altındağ Gençlik Kulubü , Eryaman Aile ve Pursaklar Aile Yaşam Merkezi üyelerinin oluşturduğu halk oyunları  ve farklı gösteri grupları ile Seymenler ve Mehter Takımının konseriyle başladı.

          Sunuculuğunu Fırat Paşayiğit’in yaptığı şölenin gecesinde ise iki ünlü sanatçı Mustafa Ceceli ve Şükriye Tutkun’un sahne alarak,   gün boyu süren coşkuyu verdikleri muhteşem konserle taçlandırdılar.

          Gecede ilk önce sahne alan Halk Müziğinin güçlü sesi Şükriye Tutkun,  Mihriban, Fidayda, Atabarı, Evlerinin Önü Mersin, gibi birbirinden güzel türkülerle Ankaralılara müzik ziyafeti çekti.        

             -“MUSTAFA CECELİ COŞTURDU”

  2011 Sünnet çocuğu ve binlerce Ankaralı hayranına dillerden  düşmeyen romantik ve hareketli şarkılarıyla seslenen Pop Müziğin sevilen sesi Mustafa Ceceli de konser alanını dolduranlara unutulmaz bir gece yaşattı.            

          - 2011 SÜNNET ÇOCUĞUNA  ŞÖLENLİ MUTLU SON…

          Büyükşehir Belediyesi’nin özellikle dar gelirli ailelere katkı sağlamak amacıyla gerçekleştirdiği toplu sünnet organizasyonu, okulların kapanmasının ardından ailelerin belediyeye başvurmasıyla başladı.  Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde oluşturulan ekip, tarafından başvuru kayıtları alınan çocuklar, özel bir klinikte anestezi uzmanın da bulunduğu  6 uzman doktor tarafından sünnet edildiler.  Sünnet,  tamamen steril ve uzman doktorlarca en son teknik olan aliskalamp yöntemle dikişsiz  pansumansız bir yöntemle gerçekleştirildi.

        Başvuruların başladığı günden itibaren aşama aşama yaklaşık  1,5 aydır devam eden sünnet işlemlerinde çocuklar erkekliğe ilk adım atmada yaşadıkları stres ve korkuyu  henüz klinikteyken onlar için hazırlanan oyun alanlarındaki oyunlar, sevimli palyaçoların yüz boyamaları gibi eğlenceli faaliyetlerle attılar.

        Ankara Büyükşehir Belediyesi;  6 ile 12 yaş aralığında sünnet ettirdiği 2011 çocuğun ve ailelerinin heyecanlı bekleyişini Sincan Harikalar Diyarı Nejat Uygur Anfi tiyatroda gerçekleştirdiği Muhteşem Sünnet Düğünü ile mutlu sona ulaştırdı.

        Sincan Harikalar Diyarını ellerinde asaları, kafalarında tüylü süslü şapkaları, sırtlarında bembeyaz pelerinleri, suratlarındaki mutlu ve şen kahkalarıyla adeta çiçek bahçesine çeviren çocuklar, hayatlarının en özel gününü hafızalardan çıkmayacak unutulmazları arasında kutlamış oldular.   

Bu haber toplam 2097 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.