1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. 240 kadın polise zimmetlendi
240 kadın polise zimmetlendi

240 kadın polise zimmetlendi

Eş şiddeti nedeniyle kendilerine başvuran kadınlar, 175 polis tarafından korumaya alındı

A+A-

İzmir'de şiddet olaylarının sık sık gündeme gelmeye başladığı 2010 yılının ilk 6 ayında toplam 240 kadın, İzmir Cumhuriyet Savcılığı ve Emniyet Müdürlüğü'ne "Şiddet görüyorum. Kocamın beni vurmasından korkuyorum" diye başvurarak koruma talebinde bulundu.

Asayiş Şube Müdürlüğü ve ilçe emniyet müdürlükleri, önce şiddet gördüğünü ve hayatının tehlikede olduğunu öne süren kadınların eşlerini incelemeye aldı. Daha sonra kadının oturduğu mahallede araştırmalar yaptı.

EMNİYET MÜDÜRÜ'NÜN TALİMATI

Yapılan incelemeler sonucu tehlikenin boyutunu tespit eden polis müdürleri, Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz'ın talimatıyla koruma talebinde bulunan kadınları, oturdukları bölgede görev yapan asayiş veya karakol ekiplerine zimmetledi. İncelemelerde boşandığı veya boşanmak istediği eşinden ölüm tehditleri aldığı belirlenen kadınlar ise birden fazla ekibe zimmetlendi.

KADINLAR EN ÇOK BU İLÇELERDE KORUMA TALEBİNDE BULUNUYOR

Cumhuriyet Savcılığı ve Emniyet Müdürlüğü'nden en çok koruma talebinde bulunan kadınların oturduğu ilçelerin Çiğli ve Karabağlar olduğu öğrenildi. Karabağlar'da 50 kadın koruma telep ederken Çiğli'de bu sayının 70 olduğu bildirildi. Çiğli ve Karabağlar ilçelerinde kenar mahallelerin çok olmasından dolayı bu oranın yüksek olduğu belirtildi.

YILMAZ: KADINA ŞİDDET KABULLENEMEZ

Daha önce eşlerini döven polisleri açığa alarak örnek bir davranış gösteren İzmir Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz, konuyla ilgili olarak şunları söyledi: "Kadına şiddet kabullenemez. Bize koruma amaçlı gelen herkesin başvurusunu büyük bir titizlikle inceliyor ve oturdukları adrese yakın görev yapan ekiplere zimmetliyoruz. Ekipler, kendilerine zimmetlenen kişileri sürekli denetliyor ve onlara telefonlarının yanı sıra gereken tüm bilgilerini veriyor. Koruma isteyen kadın, boşandığı veya boşanmak istediği eşi tarafından rahatsız edildiğinde hemen kendisinden sorumlu olan ekibi arıyor." (Neşet Dişkaya / AHT)

Bu haber toplam 1399 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.