1. HABERLER

  2. AK Partililer ve CHP'liler kavga etti
AK Partililer ve CHP'liler kavga etti

AK Partililer ve CHP'liler kavga etti

CHP Gölbaşı İlçe Teşkilatı Anket aracının yanında basın açıklamasın yaptı. Basın açıklaması sırasında ise AK Partili ve CHP’liler birbirine girdi.

A+A-

Ankara Büyükşehir Belediyesi Gölbaşı’nın ikiye bölünmüşlüğünü ortadan kaldırmak için hazırlamış olduğu 2 alternatifli proje ile ilgili yaptığı ankete CHP Gölbaşı İlçe Başkanlığı’ndan tepki geldi.

CHP Gölbaşı İlçe Teşkilatı Anket aracının yanında basın açıklamasın yaptı. Basın açıklaması sırasında ise AK Partili ve CHP’liler birbirine girdi.

Manidar buluyoruz

CHP Gölbaşı İlçe Başkanı Ercan Şimşek, CHP’li üyeler ile birlikte Anket aracının bulunduğu alana gelerek yapılan anketin seçim yatırımı olduğunu iddia ederek, “Seçime sadece beş gün kala bu tür bir projenin apar topar gündeme getirilmesini bir seçim rüşveti olarak görüyor ve kınıyoruz. Uzun süredir Gölbaşı’nın temel sorununu çözmeyenlerin seçime beş kala bu sorunu hatırlamasını manidar buluyoruz. Ayrıca daha önce altgeçit projesini uygulamaya çalışan AK Parti’nin şimdiki projelerinde alt geçit alternatifinin olmaması çelişkisi de açıklanması gereken bir durumdur.  Gölbaşı açısından daha da önemlisi ortaya konulan iki proje de apar topar ve seçim yatırımı olarak yapıldığından olsa gerek, Gölbaşı’nın sorununu çözmekten uzaktır” dedi.

foto-galeri-ikon.20110610191306.jpg

Başkan Ercan Şimşek’in konuşması sırasında Anket aracından projelerin tanıtıldığı slayttın müzik sesinin yükseltilmesi ve Başkan Şimşek’in de ‘ İşte AK Parti’nin demokrasi anlayışı bu’ demesi üzerine ortam gerildi.

CHP’li Mesut Oral isimli vatandaş Başkan Şimşek’in bu sözleri üzerine anket aracına doğru yönelerek, araçtaki görevlilere sert çıkması tartışmayı fitilleyen nokta oldu. Anket aracında bulunan AK Partili gençler de Mesut Oral’a karşılık verince ortalık karıştı. Karşılıklı atışan AK Partili ve CHP’lileri emniyet ekipleri ayırmaya çalıştı. Emniyet ekiplerinin ve vatandaşların çabaları sonucunda olay daha da fazla büyümeden yatıştırıldı. Basın açıklaması yapan CHP’liler Tandoğan’daki mitinge katılmak üzere olay yerinden ayrıldı.

Basın açıklamasını etik bulmuyorum

Yaşanan tartışmaları duyan AK Parti İlçe Başkanı Ramazan Şimşek de olay yerine geldi. Şimşek basın mensuplarına açıklamalarda bulunarak, CHP’nin vatandaşların ve halkın yararına olan her şeye karşı çıktığını vurguladı. Şimşek, CHP zihniyetinin olumlu her projeye karşı çıkmak olduğunu vurgulayarak, “CHP’nin böyle bir basın açıklamasında bulunmalarını doğru bulmuyorum. Ama şaşırmıyorum da. Çünkü CHP bu. Bizim hedefimiz Gölbaşı’nda güzel bir seçim atmosferi yaşanmasından yanaydı. Kimse siyasi ahlakın dışına çıkmasın ve Gölbaşı’na nasıl katkı sağlarız diye düşünüyoruz. CHP’nin bu açıklamaları da etik bulmuyorum. Gölbaşı’na bir hizmet geliyor. Bu hizmete karşı çıkmak da CHP’nin anlayışı. Her bir işe muhalif olurlar yürütmeyi durdurma kararı alırlar. Bu tür etik dışı davranışlar bizi yıldırmaz. Büyükşehir Gölbaşı’nın iki yakasının bir araya getirmek için elinden geleni yapacaktır” dedi.

CHP zihniyetini anlamak mümkün değil

AK Parti Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Fatih Duruay da yaptığı açıklamada CHP’nin tavrını kınadığını belirterek, “Gölbaşı’nın yıllardır çözülmeyi bekleyen bir sorununa Ankara Büyükşehir Belediyesi çözüm getiriyor. Bu çözümü de halkın onayına 2 alternatifli proje olarak sunuyoruz. Ankara Büyükşehir Belediyesi bir demokrasi örneği göstererek, halkın isteklerine kulak veriyor. Bunun neresi yanlış? Halka sormak mı halkın fikrini almak mı yanlış olan? CHP zihniyetini anlamak mümkün değil. Yine halkın yararına olan bir projeye ve yatırıma karşı çıkıyorlar. CHP her zaman aynı politikayı yürütüyor. AK Parti’nin yaptığı her projeye olumlu da olsa karşı çıkıyor. CHP’nin başka bir zihniyet anlayışı yok” dedi.

CHP zihniyetinin bir örneği

Gölbaşı Belediye Meclis eski üyesi Yakup Kurtoğlu da “Dün meclisten kaçanlar bugün bu şekilde yapılacak bir çalışmanın önüne geçmeye çalışıyorlar. Tipik CHP zihniyetinin bir örneğidir bu. Zamanında da bunlar boğaz köprüsüne de, ikinci köprüye de, üçüncü köprüye de karşı çıktılar. Bunların normalde yaptıkları bir şey olmadığı için yapılacak yatırımlara da muhalif oluyorlar. Gölbaşı’nın böyle bir proje ihtiyacı olduğunu herkes biliyor. 20 yıldır altgeçit sürekli gündemde ve biran önce çözülmesi lazım. Çözüm önerilerine bile tahammülleri yok. Buradaki ana mantık hizmet ettirtmeme mantığıdır” dedi.

Bu haber toplam 2127 defa okunmuştur
Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.