1. HABERLER

  2. Albert Szent-Gyorgyi google özel doodle (Albert Szent-Gyorgyi kimdir?)
Albert Szent-Gyorgyi google özel doodle (Albert Szent-Gyorgyi kimdir?)

Albert Szent-Gyorgyi google özel doodle (Albert Szent-Gyorgyi kimdir?)

Albert Imre Szent-Györgyi (1893-1986), Macaristan doğumlu bir biyokimyacı, C vitamini izole etmek için ilk kez, ve biyolojik oksidasyon üzerine yaptığı araştırmalar Krebs sitrik asit döngüsü için temel oluşturdu. Kas kasılması biyokimyasal doğası hakkında

A+A-

.Onun daha sonraki kariyer, kuantum fiziği biyolojik Süreçler applying, "submolecular" biyoloji araştırma ayrıldı. Özellikle kanser ilgi ve ücretsiz Radikaller ve kanser arasındaki bağlantıları araştırmak için ilk biriydi. Szent-Györgyi temel kas araştırma ile kardiyovasküler hastalık anlamak için katkılar, Fizyoloji veya Tıp biyolojik oksidasyon ve C vitamini açısından yaptığı çalışmalar nedeniyle 1937 Nobel Edebiyat Ödülü ve 1954 yılında Lasker Temel Tıp Araştırma Ödülü kazandı.

Woods Hole Deniz Biyoloji Laboratuvarı Kütüphane Albert Szent-Györgyi Bildiriler, aralık 1894 ile 1995 yılları arasında. Deposudur Toplama Fotoğraflar, sözlü tarih görüşmeler, yayınlanmış makaleler, video kayıtları ve dersler içerir.

Bilim proje profilleri parçası olarak, Ulusal Tıp Kütüphanesi dijitalize etmek Woods Hole Deniz Biyoloji Laboratuvarı Kütüphane ile işbirliği yaptı ve World Wide Web Eğitimciler ve araştırmacılar tarafından kullanılmak üzere Albert Szent-Györgyi Bildirilerin bir seçim üzerinde kullanılabilir hale getirmek. Bu site, Woods Hole Kütüphanesi sayısallaştırma için seçilmiştir Deniz Biyoloji Laboratuvarı Albert Szent-Györgyi Bildiriler kısımlarına erişim sağlar. Albert Szent-Györgyi Bildiriler araştırma yapmak isteyen kişiler, Woods Hole Deniz Biyoloji Laboratuvarı Kütüphane iletişim davet ediyoruz.

Bu online Sergi Szent-Györgyi bilimsel kariyer ve meslek hayatının çeşitli aşamalarında size tanıtmak için tasarlanmıştır. Bu yaşam ve önemli bilimsel katkılar Szent-Györgyi odaklanmak bölümlere ayrılmıştır. Yeni ziyaretçi Bu bölümler içinde düzenlenen belge ve görseller, küçük bir seçki yer alıyor, bu sergi ile başlamanızı öneririm. Her bölüm, "Belgelerim" ve "Arka Plan Anlatı," ile başlar "Görseller".

Ziyaretçiler gezinti çubuğu ara üzerinden ek malzeme erişebilirsiniz. Ayrıca gezinme çubuğunda Gözat'ı seçerek alfabetik veya kronolojik malzemeleri görebilirsiniz. Bu listeler, belge ve görseller format ve sonra başlığa göre kronolojik ya da alfabetik olarak ya düzenlenmiştir.

Eh, başka bir grip sezonu sağ köşesi (mevsimsel grip aktivitesi Ekim gibi erken başlayabilir) etrafında, ama iyi bir haber kendinizi daha iyi tutmak için yapabileceğiniz şeyler vardır. Ben artık pratik başlayabilirsiniz birkaç yaşam tarzına ilişkin önlemler listesi için gidiyorum:

1. Yeterince dinlenmek için ne gerekiyorsa yapın. Aşağı koşmak bağışıklık sistemini çalıştırmak ve grip kötü suşları maruz istediğiniz bir şey değil Olası. Uyku ciddi zaman ayırın!

2. Ellerinizi ağzınızı ve burnunuzu uzak tutmak bir alışkanlıktır geliştirilmesi ve özellikle kapı tokmakları, telefonlar, bilgisayar klavyeleri, vb zaman Olası gibi "sıcak noktalar" dokunduktan sonra, sık sık yıkayın, tokalaşmaktan kaçınmak için deneyin. Sabun ve Bu kez her zaman su (hala en iyi!) Mevcut değil ne zaman bir el dezenfektanı tutun.

3. Yüksek şekerli gıdalar minimumda tutun. Çok fazla şeker alımından sonra birkaç saat boyunca, bağışıklık sisteminin önemli ölçüde önleyebilirsiniz. Ve millet, bu virüsü barındıran olabilir fırsatçı bir sürer, her zaman "tutun."

4. Grip aşısı dikkate verin şu anda mevcuttur.

5. Günlük C vitamini yüksek kaliteli ürün kullanın.

Geç Linus Pauling, Ph.D., parlak bir biyokimyacı ve iki kez paylaşılmamış Nobel Ödülü sahibi, kesinlikle C vitamini soğuk algınlığı ve grip için daha büyük dozlarda kullanımı için en tanınmış savunucusu oldu. Pauling fikirleri (ve bazen hala), tıp camiası bazı "Yetkililer" tarafından alaya iken, iki paylaşılmamış Nobel ödülleri kazanmak için bugüne kadar sadece bilim adamı, pek aptal olarak nitelendirir işaret var. Nitekim olarak, geç Robert A. İyi, MD, Ph.D., Geçmiş Başkanı ve Sloan-Kettering Kanser Araştırma Enstitüsü Müdürü, daha yaygın Modern İmmünoloji Dr babası olarak bilinen kişi ve en az Bu konuda söyleyecek vardı. Pauling:

"Linus Pauling, 20. yüzyılın en büyük dahilerin biriydi. Çoğumuz onun hakkında konuşurken ne olduğunu göremiyordu O Açıkçası bilimsel sorunları ve Çözümleri gördüm."

Pauling, azaltmak veya önlemek için diğer tedbirlerin yanı sıra soğuk algınlığı veya grip yardımcı olabilir Günlük birkaç gram (1 gram = 1,000 mg) önerilir. Bu, pek çok millet bir sürü gibi görünüyor ama neredeyse 31 yıl boyunca C vitamini tedavi edici ya da önleyici bir uygulama ile uzun vadeli klinik deneyime sahip doktorlar fark ettik, tüm iyi bir miktar öneriyoruz. Eski bir deyiş vardır: "bir adam işi yapmak, bir çocuk göndermek yok" Diğer bir deyişle, arada bir Scurvy (C vitamini eksikliği hastalığı) elde tutmak çok daha fazlasını yapmak için, portakal suyu veya C vitamini tabletleri sabah cam güvenmiyoruz. Iyi sağlık ortalama bir birey için 500 ila 1,000 mg. sabah ve akşam tekrar (doktorunuzun onayı ile, elbette) makul bir Önleyici Doz olacaktır. Ama eğer ... Eğer hasta olma ya da bu şekilde hissediyorum konum, daha fazla bit alarak düşünebilirsiniz.

Bu sorunlar, dikkatle okuyunuz: Kuşkusuz, C vitamini ile ilişkili annoyances en düşük dereceli Yardımcı maddeler (ajan tableting) içeren ucuz ürünler Sorumlu hemen hemen her zaman ve sindirim sistemi rahatsızlıklarına ve mide asidi, gaz ve bazen hafif oluşabilir ishal. Bu herhangi bir bakın ama oluyor, sadece nadiren dozu azaltmak. Ancak, bir çift ekstra paralar harcamak ve birinci sınıf bir ürün satın almak için daha iyi bir alternatif olacaktır. 1982 yılından bu yana Ben şahsen birkaç gram C vitamini günde alınır ve tolere edilir sadece kalsiyum veya sodyum askorbat gibi bu tamponlu (non-asit) ürünleri bulmak değil, aynı zamanda üstün için daha iyi sonuçlar verebilir ettik.


Beslenme C vitamini alan içinde düzgün dozajlanarak, şimdiye kadar en güçlü bağışıklık arttırıcı ve genel sağlığı teşvik eden bir denecek toksisite, ajan. Bir alıntı: "Ben kuvvetle askorbat (C vitamini) doğru kullanımı son derece hayati istatistikler, kanser için olanlar da dahil olmak üzere değiştirebilirsiniz inanıyorum."-Dr. Albert Szent-Györgyi, 1937 Nobel Ödülü kazanan veya Fizyoloji C vitamini ile çalışmak için Tıp

ÖNEMLİ NOT: Benim kişisel görüşüm, diğer sağlık teşvik tedbirleri ile kombine edildiğinde, o C vitamini soğuk algınlığı veya grip elde tutabilir. Belirtilerin şiddetini azaltmak ve hastalık süresini kısaltın insanların önemli bir kısmı için ne yapacağız. Ayrıca, bu makale ve dozlarda bilgi kuralcı ve gibi yapılmış değildir. C vitamini kullanımı, ya da diğer herhangi bir besin takviyesi başlamadan önce doktorunuza danışın.

Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de doğdu Szent-Györgyi, 1917 yılında MD elde anatomi, orada üniversite okudu. Hamburg, Groningen, yaptığı çalışmalar Devamı, ve Cambridge Üniversitesi'nde 1927 yılında doktorasını aldı. Ayrıca, Mayo Clinic, Minnesota, Macaristan Szeged Üniversitesi Tıbbi kimya profesörü olarak dönmeden önce biraz zaman geçirdim. Ancak, 1947 yılında, Deniz Biyolojik İstasyonu, Woods Hole, Massachusetts Kas Araştırma Enstitüsü direktörü olma, Amerika'ya göç etti.

Szent-Györgyi, son derece özgün ve üretken bir biyokimyacı, böbreküstü bezleri üzerine çalışmaları için ilk olarak 1920'lerin sonunda yaygın olarak bilinen oldu. Genellikle, adrenal bezleri fonksiyon sona Addison hastalığı, ölümcül durumda, bir semptom deri kahverengi bir pigmentasyon. Szent-Györgyi Bu ve quinole için fenolik oksidasyonu nedeniyle berelenmiş Bazı meyve esmerleşme arasında bir bağlantı olup olmadığını merak etti. Onlar kahverengi Bu reaksiyon engelleyen bir madde içerir çünkü bazı meyve, özellikle narenciye, gitmez. Yüksek C vitamini içeriği nonbruising bilinen narenciye de mevcut olduğu ortaya çıktı o hexuronic asit adlı böbreküstü bezleri, Szent-Györgyi bir madde izole edilmiştir. O nihayet Elusive vitamin izole başardı şüpheli ama Charles King, iki hafta önce kendi sonuçlarını yayınladı keşfi ilan beklenen oldu. Arz sorunu için ana nedeni Szent-Györgyi gecikme oldu. Ancak, o biber freze endüstrisi ile Szeged çalışmaya başladığı zaman, o zengin bir Macar kırmızı biber vitamin kaynağı bulundu ve yakında kendi varsayımlarının onaylamak ve vücutta vitamin eylem daha araştırmak için mümkün oldu.

Ayrıca Szent-Györgyi izole kas dokusunda oksijen alımını okudu ve ekleyerek alımını oranı o dört Asitler herhangi biri olabilir koruyun bulundu - süksinik, fumarik, Malice, ya da oxaloacetic. Bu çalışma Hans Krebs tarafından genişletilmiş ve Krebs döngüsü aydınlatılması için önderlik etti. "Biyolojik yanma Süreçleri" Szent-Györgyi içine yaptığı çalışmalar için 1937 Nobel Fizyoloji veya Tıp Ödülü'ne layık görüldü.

Szent-Györgyi yaygın olarak yaptığı çalışmalarla bilinen yanı sıra kas kasılması biyokimyası içine çalışmalar oldu. Bu iki kas kasılma parçası özellikle Proteinler, aktin ve miyozin yapıldığı biliniyordu. 1942 yılında, Ferenc Straub ile işbirliği içinde, Szent-Györgyi iki Proteinler, hücrenin enerji kaynağı ATP varlığında kendiliğinden sözleşme, actomyosin lifleri oluşturmak için teşvik edilebilir olduğunu gösterdi. Iki birleştirerek, kas kasılması Proteinler kurşun ve Hugh Huxley tarafından aydınlatılan Sadece nasıl bir soru takip edilmelidir.

Arama motoru devi Google Doodle, Google, ya da kişi veya bileşenlerin tarihsel olaylar Katkı tweaked özellikleri arama motoru sitesi logosu ile Macar fizyolog Albert Szent-Györgyi yaşam kutluyor. Yeni Szent-Györgyi doodle Portakal, ananas ve limon gibi meyveler gösteren basit bir jpeg dosyası. Görünüşe göre, tüm meyve, meyve, yüksek düzey C vitamini içeren Google ana özellikli

Örneğin, Portakal 100g, porsiyon başına 45 mg (% 54) C vitamini içeren, Ananas, 53.0 mg (% 64), 100 gr porsiyon başına C vitamini ile üç yol açar arasında 36.2 mg (% 44), 100g ve limon içerir. 144g hizmet başına 82mg ile meyve, aynı zamanda iyi bir C vitamini kaynağı olması nedeniyle, Çilek, özellikli.

Google ana sayfasındaki C vitamini açısından zengin meyve işgali ne? Eh, Cuma günü (16 Eylül), C vitamini ve sitrik asit döngüsü bileşenleri fizyolog ve Reaksiyonları keşfeden Albert Szent-Györgyi, 118. doğum günü işaretler. Wikipedia göre, Albert Szent-Györgyi Fizyoloji veya Tıp Ödülü canlı sistemlerinin işlevini Bilim alanında yaptığı katkılar nedeniyle Nobel Ödülü.

Szent-Györgyi Szent-Györgyi Budapeşte veya 16 Eylül 1893 tarihinde doğdu. İlk Semmelweis Üniversitesi 1911 yılında incelenmiş, ancak onun WikiPedia giriş yakında o ortaya koymuştur "sınıfları sıkılmış oldu," kitap ve öğretmenlerin öğrenme yerine, o amcası anatomi laboratuarı araştırma başladı. I. Dünya Savaşı sıhhiye görevlisi olarak görev yaptı, çünkü O'nun laboratuar faaliyetleri 1914 yılında kesintiye uğradı

Savaştan sonra, görünüşe göre, diye devam eden araştırma kariyer hissediyor ve şaşırtıcı, Albert Szent-Györgyi Groningen, hücresel solunum kimya çalışmaya odaklanmış Üniversitesi iniş kadar, önümüzdeki birkaç yıl içinde okul birkaç kez açık.

Eserleri ona bir Rockefeller Vakfı bursiyeri olarak Cambridge Üniversitesi'nde hücresel solunum kimyası bir pozisyon indi. Orada, o da böbreküstü bezi dokusu "hexuronic asit" dediği izole üzerine çalışmaları için 1927 yılında doktorasını aldı. Hexuronic asit, askorbik asit, organik bir bileşik ve C vitamini bir form olarak bilinir

Albert Szent-Györgyi Hexuronic "antiscorbutic faktörü" asit şüpheli ama biyolojik bir tahlil olmadan bunu kanıtlamak olamazdı. "Askorbik asit" çalışması nihayet Pittsburgh Üniversitesi King laboratuvar tarafından yapıldı. Adrenal hexuronic asit Elde Edilen laboratuar dolaylı olarak erken 1932 yılında Albert Szent-Györgyi ve C vitamini olduğunu kanıtladı.

Albert Szent-Györgyi 1965 yılında ilk eşi ile evlendi, 1947 yılında Amerika Birleşik Devletleri'ne göç etmiş ve 1975 yılında dördüncü evlendi. O 93 yaşındayken, 22 Ekim 1986 Massachusetts tarihinde vefat

Bu haber toplam 2755 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.