1. HABERLER

  2. Google'dan gizlilik politikası açıklaması
Google'dan gizlilik politikası açıklaması

Google'dan gizlilik politikası açıklaması

Google, gizlilik politikasını değiştirdi.

A+A-

Google, Gizlilik Politikası'nda yapılan değişiklikle duyurulan değişikliklerin, kullanıcıların Google ile depoladıkları bilgilerin görüntülenmesinde herhangi bir farklılık doğurmayacağını açıkladı.

TEK BİR GİZLİLİK POLİTİKSI

Google'ın yazılı açıklamasında, site genelindeki 60 değişik gizlilik politikasının kaldırılıp, bunların yerine ''çok daha kısa'', ''okunması kolay'' tek bir politika getirildiği kaydedildi.

Kullanıcıların ''daha sade'' ve ''kolay'' bir internet deneyimi yaşaması için gerçekleştirilen ''Gizlilik Politikasının Değişimi''ne ilişkin açıklamanın ardından, kullanıcıların bilgilerinin toplanması hakkında bazı farklı görüşlerin ortaya çıktığına değinildi.

İŞTE GOOGLE'NİN YENİ POLİTİKASI

Bu anlamda kullanıcıların bilgilerinin toplanması ve görüntülenmesi ile ilgili kontrolleri gerçekleştirebilmeleri için Google'ın sağladığı bazı seçenek ve bilgiler, şöyle sıralandı:
''Duyurulan değişiklikler kullanıcıların Google ile depoladıkları bilgilerin görüntülenmesinde herhangi bir farklılık doğurmayacaktır. Google ile oturum açmadan arama yapılabilir, gerçek isim kullanılmadan hesap oluşturulabilir. Gerçekleştirilen değişiklikler kullanıcıların seçtikleri Google ürününü kullanmalarını etkilemeyecektir. Bu değişiklikler sonucunda hiçbir kullanıcı Google veya başka bir Google ürününü kullanmak zorunda bırakılmayacaktır.''
Kullanıcıların, Google ürünlerini bilgilerini paylaşmadan kullanabilecekleri, bunun için farklı yolları tercih edebilecekleri belirtilen açıklamada, Google arama hizmetinin kullanıcı ismi ve şifresi ile oturum açmadan da kullanılabileceği duyuruldu.

Bu haber toplam 2626 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.