1. HABERLER

  2. MAGAZİN

  3. Askere gider gibi PKK'ya katılıyorlar
Askere gider gibi PKK'ya katılıyorlar

Askere gider gibi PKK'ya katılıyorlar

Bakan Yazıcı, Hakkari'den gelen şehit haberleri üzerine isyan etti: "Askere gider gibi PKK'ya katılım var"

A+A-

Akşam Gazetesi'nden Çiğdem Toker'in haberine göre: Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ile Hakkari'de askerimizin şehit düştüğü haberini duyduğumuz dakikalarda görüştük.

BIÇAK KEMİĞE DAYANDI

Geçici olarak kullandığı Ulus'taki tarihi Gümrük Müsteşarlığı binasındaki makamına girdiğimde, bir süre kıpırtısız bir ifadeyle izlediği TV ekranından başını kaldıramadı. 'Biz burada kahroluyoruz. Ya o ateş düşen ocaklar?' dedi önce. Başbakan Tayyip Erdoğan'ın 'Bıçak kemiğe dayandı' sözüyle somutlaşan terörle mücadeledeki 'yeni strateji'nin karşılığının neler olduğunu sordum. Bundan böyle 'Güvenlik güçlerinin çok daha yoğun ve etkin' faaliyet göstereceğini vurguladı Yazıcı. Donanım, ekipman, araç-gereç? 'Hayır' dedi Bakan Yazıcı: 'Güvenlik güçlerimizin bugüne kadar bize bildirip karşılanmayan ihtiyaçları yok'. O zaman terörle mücadele alanında, bugüne dek uygulanan yöntemlerden daha farklı hangi yolların izleneceği soruma ise temkinli bir ifadeyle şu değerlendirmeyi yaptı:

ASKERE GİDER GİBİ PKK'YA KATILIYORLAR

'İstihbarat raporlarına göre terör örgütüne katılımlar azalmıyor, artıyor. Neden? Orada büyük sorun var. Bölgeye bugüne kadar gitmeyen hizmetler gitti. Altyapı, sağlık, ulaştırma, sosyal yardımlar. Başbakan'ın bütün kızgınlığı bundan. Hala neden adeta askere gider gibi gidiyorlar. Kendi aralarında iletişim kurdukları merkezler var. Hareket planı belirledikleri ikna mekanları. Karargah demeye dilim varmıyor, buralarda karar aldıktan sonra eylem yapıyorlar.'

'PJAK'IN BAŞINDA BİR TÜRK'

Açık söylemese de Bakan Yazıcı'nın 'ikna merkezi' olarak nitelediği sınırlarımız içindeki bu mekanlara güvenlik güçlerinin yoğunlaşacağı izlenimini edindim. Yazıcı, bir de anekdot aktardı. Kısa süre önce Yazıcı'nın ziyaretine İran Büyükelçisi Bahman Hosseinpour gelmiş. İran'ın Kandil'e dönük operasyonu sırasında gerçekleşen 'nezaket amaçlı' bu ziyarette, Büyükelçi, 'PJAK'ın başındaki kişinin bir Türk olduğunu' söylemiş.

PKK'nın finans kaynaklarının kurutulması konusunda, bakanlığın gümrük alanını ilgilendiren bir yeni düzenleme olup olmayacağı konusunda Yazıcı, 'Ticaret de yapıyorlar. Gelirleri örgüte aktarıyorlar' dedi.

Ticaret özgürlüğü ve liberasyonun bu anlamda bir dezavantaj gibi görünmekle birlikte, geçen yıl sonuçlandırılan Ambarlı ve Halkalı'daki soruşturmada tespit ettikleri bazı şirketlerin bilgilerini MASAK ile istihbarat birimlerine bildirdiklerini söyledi.

Bugünkü Milli Güvenlik Kurulu'nda ele alınacak strateji unsurlarının, önümüzdeki pazartesi Bakanlar Kurulu'na gelmesi bekleniyor.

Bu haber toplam 1562 defa okunmuştur
Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.