1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Aysel Tuğluk: Meclisiniz sizin olsun deriz
Aysel Tuğluk: Meclisiniz sizin olsun deriz

Aysel Tuğluk: Meclisiniz sizin olsun deriz

DTK eşbaşkanı Aysel Tuğluk'tan YSK'nın Hatip Dicle kararına sert tepki..

A+A-

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) eşbaşkanı Aysel Tuğluk, Hatip Dicle kararıyla Kürt halkının ve kendilerinin tahammül sınırlarının zorlandığını söyleyerek "Kürtlerin tahammüllerini sınamaya kalkmayın" dedi.

Habertürk ekranlarındaki Gün Ortası programına konuk olan Aysel Tuğluk, Hatip Dicle kararının siyasi bir karar olduğunu iddia etti. Tuğluk ayrıca geçmiş dönemdeki açıklamalarının arkasında durduklarını söyleyerek, karardan dönülmezse "Buyurun meclisiniz sizin olsun deriz" dedi. Aysel Tuğluk'un açıklamalarından satır başları şu şekilde:

"KARAR SİYASİ"

"Hatip Dicle özelinde verilen karar bütün Kürt toplumunu etkiler. Bu karar aslında çok siyasi bir karar. Aslında Dicle şahsında bütün Kürt halkına bir mesaj verildi. Bu mesajı hiç iyi yorumlayamıyoruz maalesef. Seçim öncesinde de bir cana mal olan bir karar verdiler ve geri adım atıldı. Seçim sürecinde demokratik haklarımız hep engellendi. Bütün bunlara karşın Kürt halkı demokratik siyasette bir inat olarak sandığa gitti ve temilcilerini Meclis'e gönderdi."

Tuğluk'un açıklamaları için tıklayın

"BARIŞI SİNDİREMİYORLAR"

"Bu kararlılık sanırız iyi tahlil edilemedi ya da görülmek istenmiyor. Hatip Dicle şahsında verilen karar tamamen siyasidir. Özgür Kürt vatandaşına, demokratik siyaset isteyen Kürt vatandaşına bir mesajdır. Yeni bir çözüm yolu, yeni bir umut doğmuştu seçim sonrasında. Zannerdesem birileri bu fırsatları, bu umutları içine sindiremiyor. Bu kararları verenler barışı sindiremiyor."

"MECLİSİNİZ SİZİN OLSUN DERİZ"

Gereken tavrı alırız. 'Kürtler boyun eğer' anlayışından uzak durulsun. Haklı ve meşru taleplerimizden geri adım atmayacağız. Biz boş vekillik için o meclise gitmiyoruz. Siyasetin önünü kapatırsanız 'buyurun meclisiniz sizin olsun' deriz.

Bu haber toplam 1505 defa okunmuştur
Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.