1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Başkent Süsleniyor
Başkent Süsleniyor

Başkent Süsleniyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkent’in estetik görüntüsünü daha da güzelleştirmek ve yenilemek için çalışmalarına devam ediyor.

A+A-

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkent’in estetik görüntüsünü daha da güzelleştirmek ve yenilemek için çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda Çetin Emeç Bulvarı ile Dikmen Caddesi kesişimindeki alt geçidin yan duvarlarını seramikle kaplamak için kolları sıvayan Büyükşehir Belediyesi, Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nün Fatih Caddesi boyunca uzanan duvarına da Anadolu motifleriyle bezeli dev bir rölyef yapımı için çalışmalara başladı.

Yolları genişleyen ve modern asfaltla donatılan Ankara’nın, alt geçitleri de yola yakışır şekilde modernize edilirken, kentin değişik bölgelerindeki boş alanlar da aynı şekilde estetik güzelliğe büründürülüyor.

-SÜRÜŞ KEYFİ ANKARA’DA

Türkiye’nin en modern yollarından olan Esenboğa Yolu’ndaki alt geçitlerde olduğu gibi şimdi de Çetin Emeç Bulvarı ile Dikmen Caddesi’nin kesişiminde bulunan ve halk arasında Polis Evi Kavşağı olarak da bilinen alt geçidin yan duvarları seramik mermerle kaplanıyor.

Uzun yıllardır eskiyen ve görüntü kirliliği meydana getiren alt geçidin yan beton duvarlarına yapılan “Emprador light” adı verilen mekanik cephe kaplaması ile muhteşem bir görüntünün sürüş keyfi yaşatacağını kaydeden Fen İşleri Dairesi Başkanlığı yetkilileri, “Yaklaşık 350 metre uzunluğundaki alt geçitte, ortalama 3200 metrekare mermer ve 500 metrekare de harpuşta (duvarların üstünü örten ve yağmur suyu, kar suyu gibi istenmeyen etkilerin yanlara akmasını sağlayan eğimli bölüm) kullanacağız. Yapılacak çalışmanın sonunda Çetin Emeç Bulvarı’ndan geçen araçlar, bu alt geçidimizdeki eski dökük görüntünün yerine son derece estetik ve güzel, yepyeni bir görüntüyle karşılaşacak” dediler.

 

-ANADOLU MOTİFLERİ, METEOROLOJİ DUVARI’NDA

Büyükşehir Belediyesi, Fatih Caddesi’nin önemli bir kısmında yer alan Meteoroloji Duvarı’nı, Anadolu motifli dev rölyefle süslüyor.     Yıllardır eskiyen ve yoldan geçenleri iç karartıcı bir şekilde uzun betonlarla saran 300 metrelik Meteoroloji’nin yan duvarını, dünden bugüne Anadolu’nun yaşadığı hikâyelerin betimlendiği seramikle kaplayan Büyükşehir Belediyesi’nin, rölyefi tamamlamasıyla Fatih Caddesi’nden geçen vatandaşlar, doyulmaz bir tarih zevkini bu duvarda yaşayacaklar.

Vatandaşları 300 metrelik tarihi bir yolculuğa çıkaracak olan çalışmaya ilişkin bilgi veren Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı yetkilileri, Fatih Caddesi’nin 300 metrelik kısmını kaplayan ve 7-8 metre yüksekliğe kadar çıkan yan duvarlara 1500 metrekare seramik işleneceğini söylediler.

Anadolu motifleriyle bezenecek olan duvarın seramikle işlenme işini üstlenen şirket adına konuşan Heykeltıraş Cahide Erel,  bilinen ilk insanın yaşadığı, Urfa Göbeklitepe’den başlayıp, Hititler, Asurlar, Sümerler, Frigler, Lidyalılar gibi Anadolu’da yaşamış, bütün medeniyetleri ve yapmış olduklarını bu rölyefte anlatmaya çalıştıklarını kaydederek, “Anadolu’ya gelen Türklerin, Beylikler dönemini, Selçuklu’nun, Osmanlı’nın ihtişamını, kudretini sunmaya çalıştık” dedi.

Bu haber toplam 1348 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.