1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Büyük felaketin üzerinden tam 12 yıl geçti
Büyük felaketin üzerinden tam 12 yıl geçti

Büyük felaketin üzerinden tam 12 yıl geçti

17 Ağustos 1999'da Gölcük'te meydana gelen depremin üzerinden tam 12 yıl geçti ama acılar hala taptaze.

A+A-

17 Ağustos depreminin 12. yılı, Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde düzenlenen çeşitli etkinliklerle anıldı. Anma törenine, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AK Parti Kocaeli milletvekilleri, CHP'li Hurşit Güneş, CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil ve vatandaşlar katıldı.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

ACILAR TAPTAZE YAŞIYOR

Marmara Depremi'nin merkez üssü olan Gölcük ilçesinin Kavaklı sahilindeki anma töreni, saygı duruşuyla başladı. Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, "Depremin 12 yılı. Bu görünen tablo gösteriyor ki biz bugünü unutmadık. Zaten unutmak gibi bir niyetimiz de yok. Acılar taptaze yaşıyor. Depremde kaybettiğimiz binlerce insanımız bizim için kalbimizde hala yaşıyor" dedi.
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da depremin 12 yılının geride kaldığını ancak deprem gerçeğini hiç unutmayacaklarını dile getirdi. Karaosmanoğlu, şunları söyledi: "Bu bir kültür ve anlayış. 17 ağustos öncesinde gerek kamuda gerek vatandaşlarımızda bu bölgede yaşayan insanlar olarak depremle ilgili gerçek bir hazırlık maalesef yoktu. Olmadığından dolayı acımız büyük oldu."

Müşfik Kenter'in sesinden büyük felaket

Daha sonra Gölcük Gesotim Arama Kurtarma Derneği tarafından deprem konusunda eğitilenlere sertifikaları verildi. Sertifika töreninde CHP'li Güneş ve Tamaylıgil kürsüye davet edildiğinde kısa süreli elektrik kesintisi yaşandı. Güneş ve Tamaylıgil de konuşmalarında deprem gerçeğine dikkat çekti.

Anma töreninin sonunda, Değirmendere Sualtı Topluluğu'nda bulunan bir grup engelli, Kavaklı sahilinde denize daldı. Grup, bir süre dalış yaptıktan sonra denizin içerisinde 'Asla unutmayacağız, ruhunuz şad olsun' pankartı açtı. Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu da deprem çelengini denize bıraktı. Vatandaşlar, depremde yaşadıkları o anları anlattı. Tören, depremin meydana geldiği saat 03:02'de Gölcük Deprem Anıtı'na çelenk konulması ile son bulacak

Bu haber toplam 1368 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.