1. HABERLER

  2. Büyükşehir'den asfalt açıklaması
Büyükşehir'den asfalt açıklaması

Büyükşehir'den asfalt açıklaması

Ankara Büyükşehir Belediyesi, başkentteki asfalt çalışmalarıyla Türkiye'deki kentler arasında en kaliteli asfaltın Ankara'da olacağını bildirdi.

A+A-

Ankara Büyükşehir Belediyesi, başkentteki asfalt çalışmalarıyla Türkiye'deki kentler arasında en kaliteli asfaltın Ankara'da olacağını bildirdi.

Büyükşehir Belediyesi, başkentin 5 ana girişi olan Eskişehir, İstanbul, Samsun, Konya ve Esenboğa yollarında yapılan modifiye bitümlü asfalt çalışmaları ile ilgili olarak bir açıklama yaptı.

Açıklamada, Ankara'nın 5 ayrı girişinde yapılan genişletmeler sonucunda bu bölgelere geçtiğimiz yıl bitümlü temel ile binder tabakası atıldığı hatırlatılarak, bu yolların zaman içerisinde oturması ve asfaltın kısmi olarak yıpranmasının beklendiği bildirildi.

Bu beklemeden dolayı da asfalta aşınma tabakası atılmadığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Sadece Konya Yolu'nda geçtiğimiz yıl modifiye bitümlü bazalt aşınma tabakası atılabilmiştir. Şu anda ise Esenboğa Yolu'ndaki modifiye bitümlü bazalt aşınma tabakası çalışmaları bitmek üzeredir. Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında aynı şekilde Eskişehir ve İstanbul yolları da modifiye bitümlü bazalt aşınma tabakası ile kaplanacaktır. Bu iş yapılırken son koruyucu gömlek tabakası (modifiye bitümlü bazalt aşınma) atılmadan önce asfaltın tutması ve aynı zamanda da asfalt seviyelerinin yağmura karşı eğimlerinin tam olarak yapılabilmesi için 2 ila 5 santimetre arasında (ortalama 3 santimetre) binder tabakasından trimleme (traşlama) işlemi yapılması zaruridir.

Yapılacak olan bu uygulama neticesinde Türkiye'deki kentler arasında en kaliteli asfalt Ankara'da yapılmış olacaktır. Bazı art niyetli kişilerin modifiye bitümlü bazalt aşınma tabakasının ne anlama geldiğini bilmeden, 'Müteahhit zengin etmek için gereksiz yere asfalt döküyorlar'şeklindeki kara bir propagandaları ya art niyetli ya da cahilcedir. Modifiye bitümlü bazalt asfalt hem çok uzun ömürlü, hem fren mesafelerini kısaltan, hem siyah bir görünüm veren, hem de düzgünlüğü dolayısıyla seyahat konforunu artıran bir uygulamadır." 

Bu haber toplam 1523 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.