1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Büyükşehir'den yaz alternatifleri
Büyükşehir'den yaz alternatifleri

Büyükşehir'den yaz alternatifleri

Ankara Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, karnelerini alarak yorucu bir eğitim-öğretim yılını geride bırakan gençler ve çocukları bu yaz da yalnız bırakmayacak

A+A-

Ankara Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, karnelerini alarak yorucu bir eğitim-öğretim yılını geride bırakan gençler ve çocukları bu yaz da yalnız bırakmayacak. Eğlenceli, eğitici ve güvenli pek çok aktivite hazırlayan Büyükşehir Belediyesi, 20 Haziran’dan itibaren ücretsiz yaz okulları ve etkinliklerle Başkentli öğrencilere hizmet verecek.

Büyükşehir Belediyesi Feza Gürsey Bilim Merkezi’ndeki 48 deney seti ile yaz boyu Ankara’nın tüm mahallelerinde düzenlenecek olan “Mahallede Şenlik Var” panayırı da alternatif aktiviteler arasında yer alıyor.

Gençler ve çocuklar için yaz tatili boyunca hem eğlendirici hem de geliştirici bir program hazırlayan Büyükşehir Belediyesi, yorucu bir eğitim sürecinden geçen öğrencileri dinlendirmek, eksik kalan eğitimlerine takviye yapmak amacıyla 20 Haziran’da yaz okullarına start veriyor.

Çocukları uzun tatil sürecinde televizyon ya da bilgisayar karşısında vakit öldürmek yerine kültürel, sanatsal, sportif yönlerini geliştirici aktivitelere yönlendirmek istediklerine dile getiren yetkililer, çocuk kulüpleri ve gençlik merkezlerinin yaz tatili boyunca haftanın 7 günü tüm eğitimci kadrosu ile hizmet vereceğini kaydettiler.

Tatil boyunca çok değişik aktivitelerin yapılacağı merkezlerde spor alanında voleybol, futbol, masa tenisi, fitness, plates, basketbol, güreş, boks, judo, tekvando, jimnastik, bilardo, langırt, yüzme, badminton, hentbol, atletizm, kondisyon, karate, yeteneklerine ve ilgi alanlarına göre diksiyon, hızlı okuma, halk oyunları, el sanatları, müzik, satranç, resim, dans dersleri düzenlenecek.

 Ayrıca merkezlerde İngilizce ve bilgisayar öğretilirken, kütüphane ve internet olanağı da sağlanacak. Bu yıl çocuk kulüplerinde 3-6 yaş eğitimleri de yapılacak. Yaz tatillerini iyi değerlendirmek isteyen çocuk ve gençlerin, ücretsiz olan sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler için 17-20 Haziran tarihleri arasında merkezlere kayıt yaptırmaları gerekiyor.  

- BAŞVURULAR KULÜP VE MERKEZLERE

Başvurular, Ahmetler, Aktepe, Altındağ, Batıkent, Keçiören, Mamak, Sinanlı, Sincan, Ansera, Elmadağ ve Dikmen çocuk kulüplerine, Sincan, Pursaklar, Planet, Yenimahalle, Eryaman ve Çubuk Aile Yaşam Merkezlerinde bulunan Çocuk Kulüplerine,  Altındağ, Ansera, Batıkent, Gençlik Parkı, Dikmen ve Mamak Gençlik Merkezi ile Eryaman, Çubuk, Bala, Elmadağ, Sincan, Yenimahalle, Planet ve Pursaklar Aile Yaşam Merkezlerinde hizmet veren gençlik merkezlerine yapılabiliyor. Başvuru için, 2 adet fotoğraf, ikametgah  belgesi, kimlik fotokopisi ile spor branşları için sağlık raporu yeterli oluyor.  

- BİLİM MERKEZİ YAZ AYLARINDA DA AÇIK

Altınpark’ta bulunan Feza Gürsey Bilim Merkezi ise yaz tatili boyunca da açık olacak. 7’den 70’e herkese bilimi eğlenceli bir ortamda anlatarak, sevdirmeyi başaran Ankara Büyükşehir Belediyesi Feza Gürsey Bilim Merkezi, keşfetmeyi seven, geleceğin bilim adamlarını yaz aylarında da ağırlayacak.

Ziyaretçiler, Feza Gürsey Bilim Merkezi’nde, fosforlu duvarlarda gölgelerini dondurmaktan hiper küpün 3 boyutlu iz düşümünü izlemeye, plazma küresiyle ele ışık yansıtmaktan farklı algı Oyunlarına, Van Der Graaf Generator'un deneyinde saçları diken diken etmekten sıvı azot kullanarak kristal güllere sahip olmaya kadar pek çok olayı birebir yapabiliyor, deneyebiliyor ve görebiliyor.

Bu haber toplam 1519 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.