1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Büyükşehir'in yaz kursları
Büyükşehir'in yaz kursları

Büyükşehir'in yaz kursları

Başkentli 34 bin çocuk karnelerini aldıktan sonra soluğu Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Gençlik Merkezleri ve Çocuk Kulüplerinde açılan yaz kurslarında aldı.

A+A-

Başkentli 34 bin çocuk karnelerini aldıktan sonra soluğu Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Gençlik Merkezleri ve Çocuk Kulüplerinde açılan yaz kurslarında aldı. Çocukların bazıları eksik kalan derslere takviye imkanı bulup, eğitimlerini pekiştirirken, bazıları spor ve sanat alanlarında yeteneklerini keşfetme ve ücretsiz bir şekilde konunun uzmanlarından kurs alma şansı yakalıyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, karnelerini alarak yorucu bir eğitim-öğretim yılını geride bırakan gençler ve çocukları bu yaz da yalnız bırakmadı. Eğlenceli, eğitici ve güvenli pek çok aktivite hazırlayan Büyükşehir Belediyesi’nin, Başkentli öğrencilere hizmet veren ücretsiz yaz okulları ve etkinlikleri yoğun ilgiyle sürüyor. Sadece yaz başında 7 bin 738 yeni üye kaydı yapan Gençlik Merkezleri ve Çocuk Kulüplerinde Ankara’da bulunan bazı eski üyelerle birlikte 34 bin çocuk yaz kurslarına devam ediyor. 

- EN ÇOK İLGİ BİLGİSAYARA

Yaz tatili boyunca Başkentli gençler ve çocuklar için güvenilir ortamlar sunan ve her türlü ilgiye, yeteneğe, talebe yönelik kurslar açan Büyükşehir Belediyesi, 13 gençlik merkezi ve 19 çocuk kulübü ile hizmet veriyor. Ahmetler Çocuk Kulübü bu yaz, 5 bin 47 kursiyeri ile en yoğun merkez olurken, onu Keçiören Çocuk Kulübü ve Pursaklar Aile Yaşam Merkezi izliyor. Kurslardan en çok ilgiyi bilgisayar, ardından masa tenisi ve kort tenisi, satranç, resim ile tiyatro-drama görürken, derslerine takviye isteyen çocukların tercihi İngilizce oluyor. Çocuk kulüplerindeki kurslar arasında en çok kursiyeri olan bölüm “destek kursları” iken, gençlik merkezlerinde kondisyon büyük ilgi görüyor.

Çocukları uzun tatil sürecinde televizyon ya da bilgisayar karşısında vakit öldürmeleri yerine ya da tehlikeli ortamlarda bulunmalarını önlemek için kültürel, sanatsal, sportif aktivitelere yönlendirdiklerini belirten yetkililer, çocuk kulüpleri ve gençlik merkezlerinin yaz tatili boyunca haftanın 7 günü tüm eğitimci kadrosu ile hizmet verdiğini kaydettiler. 

- TÜM KURSLAR ÜCRETSİZ

Tatil boyunca çok değişik aktivitelerin yapıldığı merkezlerde, spor alanında voleybol, futbol, masa tenisi, fitness, plates, basketbol, güreş, boks, judo, tekvando, jimnastik, bilardo, langırt, yüzme, badminton, hentbol, atletizm, kondisyon, karate, yeteneklerine ve ilgi alanlarına göre diksiyon, hızlı okuma, halk oyunları, el sanatları, müzik, satranç, resim, dans dersleri veriliyor.

Ayrıca merkezlerde İngilizce ve bilgisayar öğretilirken, kütüphane ve internet olanağından faydalanmaları sağlanıyor. Bu yıl çocuk kulüplerinde 3-6 yaş eğitimleri de yapılıyor. Özel anaokullarından ya da bireysel olarak gelen minikler en çok jimnastik ve oyun gruplarında vakit geçirmekten keyif alıyor.

Yaz tatillerini iyi değerlendirmek isteyen çocuk ve gençlerin tercihi sosyal, kültürel ve sportif faaliyet olurken tüm öğrenciler bu olanaklardan ücretsiz olarak faydalanabiliyor.

Bu haber toplam 1881 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.