1. HABERLER

  2. MAGAZİN

  3. CHP Meclis'i sadece seyretti
CHP Meclis'i sadece seyretti

CHP Meclis'i sadece seyretti

Genel Kurul çalışmalarına katılamayan CHP'liler Meclis'i sadece seyretti.. Protestoya kalkan susturuldu..

A+A-

AKP'nin adayı Ankara Milletvekili Cemil Çiçek, üçüncü tur oylamada 322 oy alarak TBMM'nin 25. başkanı oldu. Seçimin ardından konuşan Çiçek, "Meclis vuruşmanın değil, konuşmanın merkezi olacak" dedi. Yemin etmedikleri için Genel Kurul çalışmalarına katılamayan CHP'liler, oturdukları sıralardan izlemekle yetindiler.

CHP'LİLER İZLEDİ

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun da aralarında olduğu CHP'li milletvekilleri oylama sırasında Genel Kurul'da bulundu ancak oy kullanmadı. BDP ve bağımsız milletvekilleri ise Genel Kurul'a gelmedi.

Genel Kurul'da, milletvekillerinin illerine göre adları okunurken, BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ile Bağımsız İstanbul Milletvekili Levent Tüzel dışında, yemin etmeyen milletvekillerinin adlarının okunmadığı görüldü.

YİNE KAMER GENÇ

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, Geçici Başkan Oktay Ekşi'nin oyunu kullanmayan milletvekili olup olmadığını sorması üzerine, oturduğu yerden kalkarak, Anayasa ve İçtüzük uyarınca kendilerinin de adlarının okunması gerektiğini belirtti. Başkan Ekşi, Genç'e, "Siz yemin etmediğinizden dolayı oy kullanamayacağınız için adınız okunmadı" dedi.

Kamer Genç yine itiraz etti

KILIÇDAROĞLU MÜDAHALE ETTİ

Genç, ilk birleşime katıldığını, ancak "halkın oyuyla seçildiği halde cezaevinde tutuklu bulunan milletvekili arkadaşlarına" destek amacıyla yemin etmediğini ifade ederek, "TBMM İçtüzüğü, 'yemin etmeyen milletvekili yasama faaliyetine katılamaz, oy kullanamaz' demiyor. İsmimi okumak zorundasınız, oy kullanırım ya da kullanmam o benim bileceğim bir şey" dedi. AKP'li milletvekilleri Genç'e tepki gösterirken, Ekşi oylama işleminin tamamlandığını belirterek, çalışmalara devam edileceğini söyledi. Bu sırada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'lilerin tepkilerini elini kaldırarak önledi.

Bu haber toplam 1323 defa okunmuştur
Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.