1. HABERLER

  2. Dragon Festivali sona erdi
Dragon Festivali sona erdi

Dragon Festivali sona erdi

Dünyada popülaritesi git gide artan ve 2008 yılından beri Türkiye’de de düzenlenen Dragon Festivali sona erdi

A+A-

Dünyada popülaritesi git gide artan ve 2008 yılından beri Türkiye’de de düzenlenen Dragon Festivali sona erdi.  Dragon Festivali ülkemizde kurumlar arası gerçekleştirilen en geniş katılımlı sportif etkinlik olarak dikkat çekiyor.

2011’de Dragon bot yarışları heyecanı bu sene 2. kez Ankara’ya taşındı. 18-19 Haziran’da gerçekleştirilen festival Mogan Park Fener Adası’nda yapıldı.

Katılım talebinde bulunan tüm firmalar, sosyal gruplar ve sivil toplum kuruluşları açık olan etkinliğe, bugüne kadar Türkiye'nin önde gelen kurumsal firmalarından 500'den fazla takım katıldı.

foto-galeri-ikon.20110620134422.jpg

Ankara'da ise yedekleriyle birlikte toplam 22 kişilik ekibini oluşturup, devam eden kuruluşların arasında, "Roketsan, Assistt, Anadolujet, Globalstar, Avrasya, Datasel, Havelsan, Başarsoft, Bilkent Holding, Hitit Dragon Kulübü, 1001 Çiçek Eğirim Kurumu, Üzümcü Medikal, Enocta, Yüksel Proje, Yiğit Akü, Eser Holding, ATÜ Denizcilik Müsteşarlığı, Gölbaşı Gençlik Konseyi" de bulunuyor.  

Festivalde, Beyazûlo ve Başkent Görme Engelliler Spor Kulübü de Atatürk Kız Yetiştirme Yurdu sosyal sorumluluk projesi kapsamında kürek çekti.

Türkiye'nin önde gelen firmalarının kıyasıya mücadele ettiği Ankara Dragon Festivali ve Bot yarışları hem eğlenceye hem yarışmaya sahne oldu. Ankara Mogan Park'ta kurulan 250 metre uzunluğundaki parkurlarda yarışan 19 takım kıyasıya mücadele etti. Festivalde birinciliği Havelsan alırken, ikinci Renewa, üçüncü ise Karel takımları oldu.
Birinciliği Havelsan aldı
İlk gün Federasyon Kupası için yarışan takımlardan Globalstar Avrasya, Havelsan, Reneva, Assistt, British American Tobacco ve Mesa Hastanesi finale kalan takımlar oldu. Son derece çetin geçen müsabaka sonucunda Havelsan takımı Federasyon kupasını aldı. İkinci gün takımlar Dragon kupası için mücadele etti. Yine elemeler sonucu 6 finalistin kaldığı yarışların sonunda birinciliği Havelsan, ikinciliği Reneva ve üçüncülüğü de Karel takımları elde etti.

Dragon Festivalinin Ankara sorumlusu Halil Uzel, Ankara'da ilkini yaptıkları yarışmanın son derece başarılı geçtiğini söyledi. Uzel, Ankara’da 2.kez festivalin yapıldığını belirterek, “ Festivalin 4.’sünü düzenledik. Ankara’da 2. kez düzenleniyor. Yaptığımız araştırmalarda Mogan Park’ın bu festivale ve yarışlara en uygun yer olduğunu belirledik. Bu konuda da yanılmamışız. Yarışmalar çok keyifli ve heyecanlı geçti. Amacımız bu tür sporlara tüm vatandaşlarımızı yöneltmektir. İnşallah bu yarışmalar ve festivallerimiz her yıl daha da genişletilerek yapılacak” dedi.
Davulcular kostümleriyle yarışmaya renk kattı
Yarışmanın en ilgi çekici yanlarından birisi de Dragon teknelerinin davulcularının kostümleriydi. Asker, Supergirl, kızılderili gibi birbirinden ilginç kostümler giyen davulcular, festivale renk kattı. Ayrıca festival alanında açılan standlarda, firmalar hem kendilerini ve ürünlerini tanıtma fırsatı buldu.

 

 

Bu haber toplam 6384 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.