1. HABERLER

  2. Engelli vatandaşlar sertifikalarını aldı
Engelli vatandaşlar sertifikalarını aldı

Engelli vatandaşlar sertifikalarını aldı

Engelli vatandaşlarımızı meslek edindirmek amacıyla açılan kurslarda 42 engelli vatandaşımız sertifikalarını aldı.

A+A-

Engelli vatandaşlarımızı meslek edindirmek amacıyla açılan kurslarda 42 engelli vatandaşımız sertifikalarını aldı. Sertifika töreninde konuşan Gölbaşı belediye Başkanı Yakup Odabaşı, Engelli vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştırma adına birçok projeler geliştirdiğine değinerek “ Biz, sizlerle bir aileyiz.” dedi.

Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup ODABAŞI, göreve geldiği ilk günden itibaren vatandaşına sosyal belediyecilik anlayışı ile hizmet vermeye devam ediyor. Bu hizmetlerini verirken her açıdan yaşanabilir ve engelsiz bir Gölbaşı oluşturmak için alternatif gruplara ne gibi hizmetler verebileceğinin çalışması yapıldı.

Bu çalışmalar kapsamında Gölbaşı sınırlarında yaşayan engelli vatandaşlarımıza hizmet vermek için  ENGELLİ DANIŞMA MERKEZİ oluşturularak, engelli bir vatandaşımız  bu merkezde danışman  olarak görevlendirildi. İlk olarak Gölbaşı’nda yaşayan engelli vatandaşlarımızı tespit edip onlarla iletişime geçildi. Daha sonra bu faaliyetler kapsamında vatandaşla evlerinde ziyaret edilmiş onlar için neler yapılabileceği, onların kendi istekleri doğrultusunda belirlendi.

Engelli Nakil Aracı Hizmete Başladı

Yapılan çalışmalarda en öncelikli ihtiyaçlardan bir tanesinin ENGELLİ NAKİL ARACI olduğu tespit edildi ve 2010 yılı haziran ayı itibariyle engelli aracı vatandaşlara hizmet vermeye başladı. Engellilerin ihtiyaç duyduğu her an engelli nakil aracı hizmet vermiştir. Bazı engellilerimize ihtiyaçlarına göre tekerlekli araçlar verildi.

Kurslardan 42 Engelli Vatandaşımız Sertifikalarını Aldı

Engelli vatandaşlarımızın hayatlarını biraz daha kolaylaştırmak için teknik ekip oluşturularak vatandaşlarımızın evlerindeki küçük çaptaki tamir işleri giderildi. Bu çalışmalar yapılırken başka kurumlarla da iş birliğine gidilerek, engelli vatandaşlarımız için yapılan çalışmalarla onların yaşamını kolaylaştırmak amacındayız.

 Bu kapsamda Gölbaşı Belediyesi, Kültür ve Sosyal İşleri Müdürlüğü, İŞKUR, TEMADER ve Turizm Otelcilik Meslek Lisesi’nin ortaklaşa düzenledikleri engelli vatandaşlarımıza yönelik Bilgisayar İşletmeciliği ve Muhasebe kursunu düzenlendi. Düzenlenen kursa 42 engelli vatandaş katıldı. Programa Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, İş kur Ankara İl Müdürü Talip Altuğ  ve Temader genel sekreteri Hacı Kayaer ve engelli vatandaşlar katıldı. Kursa katılan vatandaşlarımıza sertifika töreni düzenlenerek katılımcılara kurs katılım belgesi verildi.  Kurs katılım belgesi alan Engelli Vatandaşlar aldıkları sertifikalarla artık kolayca iş bulma imkânı bulabilecekler.

2 Engelli Vatandaşa Akülü Tekerlekli Sandalye

Gölbaşı Belediyesi yürüme engelli iki vatandaşa akülü tekerlekli sandalye hediye etti. Akülü sandalyeleri Başkan Odabaşı’ndan engelli vatandaşın yakınları Turgay dertli ve Fırat Dertli aldılar. Başkan Odabaşı’na teşekkür ederek mutluluklarını dile getirdiler.

Başkan ODABAŞI konuşmasında; “Geçmişte yanınızdaydık, bundan sonrada yanınızda sizinle bir aile olmaya devam edeceğiz. Vatandaşımızın hayatına engel olan her durumu ortadan kaldırma ve onların hayatlarına yeni güzellikler katma doğrultusunda hizmetler vermeye devam edeceğiz” dedi.

Bu haber toplam 1524 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.