1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Gazetecilerle iftarda buluştu
Gazetecilerle iftarda buluştu

Gazetecilerle iftarda buluştu

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Çankaya Belediyesi’nin meydan yapma sözüyle satın aldığı SSK İşhanı’nı kısmi yıkma planının gerçekleşemeyeceğini dile getirerek, “Binayı ayıklıyor bir daha yapacak

A+A-

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Çankaya Belediyesi’nin meydan yapma sözüyle satın aldığı SSK İşhanı’nı kısmi yıkma planının gerçekleşemeyeceğini dile getirerek, “Binayı ayıklıyor bir daha yapacak… Yeni bina yapma hakkı yok. Ancak kökünden yıkabilir” dedi.

Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık’tan, Yıldız’daki hizmet binası ile ilgili ilettiği teklife yönelik kesin bir yanıt alamadığını da dile getiren Başkan Gökçek, olumlu bir yanıt geldiği takdirde, SSK İşhanı’nın bedelini ödeyeceklerini ve hemen yıkıp, imar planına uygun meydan haline getireceklerini vurguladı.

Gazetecilerin Ankaragücü ile ilgili sorularını da yanıtlayan Başkan Gökçek, sarı lacivertli takımın küme düşme tehlikesine dikkat çekerek, “Ahmet Gökçek bir daha aday olmuyor, ben de Ankaragücü ile her türlü ilişkimi, taraftar olma haricinde bitiriyorum. Hiçbir şeyim kalmıyor. Bundan da geri dönüş yok. Takımın yeniden başına geçecek olan eski yönetimin, yeni transferlere bir hafta içinde paralarını ödemeleri gerekiyor, yoksa oyuncular serbest kalıyor” diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Altınpark’taki Belediye Evi’nde verdiği iftar yemeğinde gazetecilerle bir araya gelerek, kent gündemi, kent siyaseti, projeler ve Ankaragücü hakkında yöneltilen soruları yanıtladı.

Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık’a SSK İşhanı ile ilgili sunduğu teklif hatırlatılan Başkan Gökçek, ikili görüşmeyle ilgili şu açıklamayı yaptı:

“Biz ona mükemmel bir teklifte bulunduk, balıklama atlaması lazım… ‘Meydanın parasını sana verelim, ne verdiysen iki al. Barış Manço Parkı yanındaki araziye belediye binanı kondur, onu karşılayalım. Plan yapalım. Ayrıca oraya emsal bir arazi bul veya daha büyüğünü bul ona da istediğin gibi rant tesisi verelim. Rant karşılığı ihale yap, dolayısıyla hem belediye binanı bedavaya getir, hem üstüne para kalsın, hem de biz de burayı meydan yapalım, Ankara’ya kazandıralım’ dedik. O da meydan yapalım demiyor muydu? Kendi de en başta böyle diyordu. Sonra, ‘Hayır, biz belediye binası da yapacaktık. O gazetecilerin öyle yazması’ dedi, onun ifadesiyle demek ki hanginiz yazdıysanız yalan yazmışsınız.”

SSK İşhanı’na ilişkin bir çözümsüzlük söz konusu olmadığını vurgulayan Başkan Gökçek, “Bu sefer ısrarla arayacağım üstelik de onun araması lazım beni. Bizim şirketlerden bir tanesi o yıkım için ihaleye girebilir. Düşünüyoruz yıkıma yardımcı olmak için… kesin değil ama ihtimal, düşünüyoruz. Biz yıkarsak, tam yıkarız” dedi.

Çankaya Belediyesi’nin yıkım biçiminin de suç teşkil ettiğine işaret eden Başkan Gökçek, SSK İşhanı ile ilgili imar planları gereği, binanın ayıklanarak yıkılamayacağını, direklerin bırakılıp yeniden bina yapılamayacağını, Büyükşehir Belediyesi’nin böyle bir şeye izin veremeyeceğini vurguladı.

CHP’li bazı belediye meclis üyelerinin de kendilerinin teklifine sıcak baktıklarını dile getiren Başkan Gökçek, mahkeme yoluyla planın yeniden bozulması halinde ise Büyükşehir Belediye Meclisi’nin iş hanı alanını plansız bırakabileceğini ifade ederek, “Eninde sonunda anlaşacak… başka çare yok, anlaşma en güzel çare…” dedi.

İki belediye başkanı arasında yaşanan özel görüşmenin anında üçüncü kişilerle paylaşılmasını da eleştiren Başkan Gökçek, “İki kişi aramızda konuşuyoruz. Ben bahsetmedim. Ama o gitmiş hemen bahsetmiş. Bu işin ciddiyetinde değil. Benim Deniz Baykal’la aramda sayısız özel sohbet vardır, hiçbirini size anlatmadım aslında siyasi olarak kullanmak istesem çok rahat kullanırdım ama yakışır mı?” diye konuştu.

- “TENTELER ENGELLENMELİ”

Çankaya Belediyesi’nin kent merkezinde kaldırımlara taşan ve çirkin görüntü oluşturan tentelerle ilgili önlem almadığına da dikkat çeken Başkan Gökçek, şunları söyledi:

“Tentelerle ilgili meclis gündemine bugün yazıyı verdik, bu bir görev, hepsini İmar Kanuna göre engellemeleri lazım. Hiçbir şekilde engellemiyorlar. Her tarafta var. Bahane olarak, ‘Buralarda sigara meselesi var, mecburiyet’ diyor, değil. Sigaradan çok önce başladı bu yayılma. O konuda soruşturma açıldı. İçişleri Bakanlığı suçlu gördü…”

Yüksel Caddesi ve civarında son günlerde iyice tırmanan işporta kavgaları hakkında görüşlerinin sorulması üzerine de Başkan Gökçek, şöyle konuştu:

“Bugünlerde gazetelerde bir laf var, ‘Buralar başkalarına verilecek mi’ diye soruluyor. Verilmezse samimi olurlar. Birilerini yeniden oraya oturtmaya kalkarsa, birilerinin çıkarılıp başkalarının getirilmesi demektir. ‘Buraya yeni bir ekip gelecek’ diyemem, iftira olur, ama yarın gelirse bunun anlamı, ‘Onları götürdün, başkasını getirdin’ olur. Zaman gösterecek. Oradaki o canavarı ortaya çıkaran da kendileri, böyle bir canavar yoktu orada, kendileri doğurdu, elleriyle büyüttü, canavar kendilerini yemeye başladı. Ben geceleri de caddelere, bulvarlara ekipler koydurdum. Bir yerde tezgah görürseniz haber verin. Yüksel Caddesi’ni kurtarılmış bölge ilan ettiler, ondan sonra ses etmedim, lüzumsuz bir tartışmaya girmemek için… Aslında dilesek oraya da gireriz. Şimdilik karışmıyoruz, onlar temizlesin.”

- “ODTÜ KONUSUNDA KESİN KARARLIYIZ”

Bir gazetecinin, “ODTÜ arazisinden yol geçirilecek mi?” sorusuna ise Başkan Gökçek, “ODTÜ konusunda kesin kararlıyız, planımızı geçireceğiz. Oradan yol geçecek” dedi.

Anadolu Bulvarı’nı Konya Yolu’na bağlayan, ayrıca Hacettepe’den yine Konya Yolu’na ulaşacak olan yolların 1/5000’lik planlara Murat Karayalçın ve öncesindeki dönemlerde konulduğunu belirten Başkan Gökçek, “Biz 1/5000’i 1/25000’e işleyince ODTÜ yürütmeyi durdurma aldı. Akıl, sır erdirmek, anlamak mümkün değil. Düşünüyorum, taşınıyorum kararın mantığını bulamıyorum. Bunu ben yapmadım, seneler önce yapılmış. Şimdi yeniden yapıyoruz ve yeniden onları koyacağız. Bu ay yetişmedi, büyük bir ihtimal Eylülde gelir” bilgisini verdi. Eymir Gölü ile ilgili de açıklamalar yapan Başkan Gökçek, yüzde 40 DOP paylarında belediyenin de payı olduğunu vurgulayarak, bu payı alıp, Eymir Gölü’ne vereceklerini belirtti. Gölün etrafındaki yüz metrelik alanın Kıyı Kanunu uyarınca zaten Büyükşehir Belediyesi’ne ait olduğunu vurgulayan Başkan Gökçek, “Bu kanun gereği olan yüz metreyi çevirir ve alırız” dedi.

- “SADECE GENELEVİ YIKMADIK”

Kent gündemine ilişkin bir başka konu olan Bentderesi’ndeki yıkımlarla ilgili de görüşleri sorulan Başkan Gökçek, yıkımların olaysız gerçekleşmesine ilişkin yorumları, şu bilgileri verdi:

“Biz sadece geneleve bir yıkım yapmadık, Hacı Bayram-Ulus civarını tanzim ediyoruz. Birçok yeri yıkıyoruz. Genelev civarında çok yer yıktık. Bu sadece geneleve has bir operasyon gibi gözükürse yanlış olur. Öğretmen evini aldık, yıktık. Roma Anfi tiyatroyu ortaya çıkardık. Dolayısıyla orada kimse bir art niyet görmedi, baktı ki olağan giden bir iş ve olağan olarak da yıkıldı.”

Başkan Gökçek, genelev için yer belirleme yetkisinin Ankara Valiliği’nde olduğu bilgisini de yineleyerek, “Ancak, bir bölgede bir imar planı isterlerse ben o ilçeye götürür, bu plan için referandum yaparım… Planı yapma-yapmama konusunda fikirlerini sorarım. Milletin ‘evet’ demediğine ben nasıl ‘evet’ derim. Böyle bir şey var mı? Ben millete ihanet etmiş olurum o zaman…” diye konuştu.

- “YENİ ÇİFTLİK BULVARI GELECEK YILA BİTER”

Kent gündemine ilişkin yaptığı önemli açıklamalar arasında, Yeni Çiftlik Bulvarı’nın çalışmalarına hemen başlayacaklarını da belirten Başkan Gökçek, bulvarın gelecek yıl içinde bitirileceği, belki bu yılsonuna da yetiştirilebileceği müjdesini verdi.

Oto galerilerin kent dışına taşınmasına ilişkin son gelişmeleri de aktaran Başkan Gökçek, kanuni bir düzenlemeye ihtiyaç olduğuna vurgu yaparak, şöyle konuştu:

“Gölbaşı ile ilgili yürütmeyi durdurma kararı kalktı. Gölbaşı’na tesisi yap-işlet-devret ile yaptıracaktık. Büyük müteahhitlere haber salıyorduk, ilgilenenler de vardı. Süratle hareket ettik, planı yaptık, alt yapıya başladık, dozerleri kepçeleri götürdük. Gittiler, yürütmeyi durdurma aldılar. Biz ihaleye çıkmaya niyetlendik, müteahhitler, ‘Biz giremeyiz’ dediler. Netice itibariyle kat karşılığı yapacak, bir kısmı kendine, bir kısmı belediyeye kalacak. Müteahhit, kendisine kalan yerleri satamazsa batar. Girer misin böyle büyük bir işe? Küçük de değil, başlangıçta 500 tane bina yapılacak. Girenler kanun garantisi istiyorlar. Ekim ayı içinde, ‘Belediye şunu şöyle yapar, bunu böyle yapar, meclisten böyle geçer, şehir içi şöyle temizlenir” diye garantili bir kanun bekliyoruz. Yapacağız da ümit ediyoruz.”

- “SOMALİ’DE YAŞANANLAR FELAKET”

Somali’ye gönderilecek yardımların Başbakanlık tarafından belirlenen Türk Diyanet Kurumu aracılığıyla bölgeye ulaştırılacağını açıklayan Başkan Gökçek, ülkede yaşanan trajik görüntülere ilişkin şöyle konuştu:

“Yaşananlar tam bir felaket. Bir parça vicdanı olan insanın böyle bir felaket karşısında üzülmemesi mümkün değil. Ben bazen bakamıyorum, kafamı çeviriyorum. Eşim de Somali’ye gitmek istiyor. Gitmenin psikolojik etkisi olur. Başbakanın oraya gitmesinin özel bir anlamı var, olaya sahip çıktığımızı, Türkiye olarak bir önder olduğumuzu dünyaya gösteriyor. Örnek olmak adına çok anlamlı, milletimizin büyüklüğünü gösteriyor, bütün dünyaya da örnek olan, takdir edilecek bir hareket.”

- “ANKARAGÜCÜ İLE TÜM İLİŞKİMİ KESİYORUM”

Gazeteciler ile yaptığı sohbette kent gündemi dışında Ankaragücü ile ilgili soruları da yanıtlayan Başkan Gökçek, Ahmet Gökçek’in bir daha başkanlığa aday olmayacağını dile getirerek, “Ben de Ankaragücü’nden her türlü ilişkimi, taraftar olma haricinde kesiyorum. Bizim üyeliğimiz de onursal başkanlık da bitti. Kongrede alınan kararların hepsi topyekun yok değerinde. Ben de orada üye olmuştum. Maalesef ben artık Ankaragücü üyesi değilim” diye konuştu. Kalbinin kulübe karşı değil ama kulübü bu hale getirenlere karşı kırık olduğunu vurgulayan Başkan Gökçek, duygularını şöyle ifade etti:

“Biz Ankaragücü’nü şampiyon yapma niyetiyle aldık. Dünyanın en büyük futbol tesisini yapan Melih Gökçek bir takımı şampiyon yapar ama huzur verirsen yapar, huzur vermezsen alır kendin yaparsın şimdi. Kuş gibi hafifledim demiyorum, tam tersine çok üzgünüm, böyle olmamalıydı. Biz Ankaraspor gibi bir takımın, Türkiye Süper Liginde oynayan bir takımın, gözümüzün önünde eriyip yok olmasına Ankaragücü için göz yumduk. Eğer Ankaragücü olmasaydı Ankaragücü’nü sevmesek, Ankaragücü için fedakarlık yapacak olmasaydık bu olmazdı.

Ankaragücü, spor konusunda en büyük hayal kırıklığım, düş kırıklığım, üzüntüm. Bu kadar emeğime acıyorum. Ankara’ya acıyorum. Ankaragücü’ne acıyorum.”

- “ANKARAGÜCÜ KÜME DÜŞER”

Ankaragücü’nün küme düşme riskiyle karşı karşıya olduğunu, yabancı futbolculara bir hafta içinde peşinat ödemek zorunda olduğunu kaydeden Başkan Gökçek, “Ödemezlerse hepsi bir hafta içinde serbest. İstediği takıma gider. Bunun hesabını bu duruma getirenler camiaya verirler” dedi. Bir daha kongre yapma imkanının olmadığını da vurgulayan Başkan Gökçek, yasa gereği kongre yok hükmünde olunca ilk yapılacak işin kulübü eski yöneticilere teslim etmek olduğunu söyledi. Cengiz Topel’in yeniden kulübün başına geçeceğini açıklayan Başkan Gökçek, sarı lacivertli takımın eski tesislerine döneceği bilgisini de verdi. Ankaragücü’nün eski tesislerini yenilediklerini, sahasını pırıl pırıl hale getirdiklerini dile getiren Başkan Gökçek, Saray Spor Tesisleri ile ilgili de federasyon ile görüşmelerin sürdüğünü, aklından geçenin tesisleri alt yapı antrenörleri yetiştirecek bir okula dönüştürülmesi olduğunu belirtti.

Başkan Gökçek, Ankaraspor’un lige dönüp dönmeyeceğiyle ilgili bir soruyu da, “O da önümüzdeki günlerde belli olacak” dedi. İftar yemeğinden sonra Ankaragücü’nün hazırlık maçını izlemeye gideceğini dile getiren Başkan Gökçek, “Bir daha Ankaragücü maçı izler misiniz” sorusunu ise “Sanmıyorum” diye yanıtladı.

 

Bu haber toplam 1552 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.