1. HABERLER

  2. MAGAZİN

  3. Gürsel Tekin: Cazgırlık yapmadım
Gürsel Tekin: Cazgırlık yapmadım

Gürsel Tekin: Cazgırlık yapmadım

Gürsel Tekin CHP'deki görev değişimi ile ilgili olarak ilk kez konuştu.

A+A-

CHP'de, Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı'ndan Basın ve Propagandadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı'na kaydırılan Gürsel Tekin Habertürk televizyonunda yeni göreviyle ilgili ve gündemdeki olaylara ilişkin açıklamalarda bulunuyor. İşte Tekin'in açıklamaları:

GÖREVDE YOKUM DİYE CAZGIRLIK YAPMADIM

Benim için sürpriz olmadı. Yeni MYK'nın değişimi ta seçimden sonraydı. Sürpriz değişim değildi. Siyasi partilerde her zaman olur. Ama CHP dışındaki değişimler bu kadar etkili olmuyor. Hangi görevde olduğumuzun hiç önemi yok. Ben hiçbir zaman partime küsmedim. Görevde yokum diye cazgırlık yapan bir adam değilim. Vekil olmadım en ufak sesim çıkmadı, vekil olanlardan daha fazla çalıştım. CHP kurumsal kimliği olan bir partidir.

İŞTE GÜRSEL TEKİN'İN O SÖZLERİ

Türkiye yangın yeri. CHP'nin bu tehlikeyi önleyecek politikalar üretmesi lazım. İç kavgalar, partinin kurumsal kimliğine zarar getirecek davranışlar CHP'ye yakışmaz. Parti içi demokrasi tabii ki olacak. Parti içi demokrasi parti içi organlarda tartışılır.

SORU: MYK'nın ilk toplantısına katılmadınız. Neden katılmadınız?

Benim katılmama nedenimi Sayın Genel Başkan biliyoır. İstanbul'a gittim. Cenazem vardı. Ama bu hafta katılacağım.

SORU: Toplantıya katılmanız takdirde parti sözcüsü olacağınız söylenmişti? Katılmayınca olmadığınız söylendi.

İstanbul'daki gazeteciler il başkanlığındaki tutumumu bilir. Ne düşünürsem söylerim. Parti sözcülüğü ile ilgili talep gelmedi, konuşma olmadı. Bu nerden çıktı bilmiyorum.

SORU: Nihat Matkap sizin yerinize görev yapacak. Matkap'la görüştünüz mü?

İkinci, üçüncü adam numaralandırması basının numaralandırması. Önemli kararlar kolektif çıkan kararlardır. Değişiklikler MYK'da arkadaşların ortak kararlarla çıkar. Sayın Bakan yakinen tanıdığım biridir. Bür bütün olarak bakarsanız her türlü göreve hazırım. Bugün kendisiyle de görüştüm. Elimden gelen her türlü katkıyı örgütler anlamında yapmaya hazırım.

ANADOLU'YU DOLAŞACAĞIM

Ben Gürsel Tekin olarak Anadolu'yu dolaşmak istiyorum. Ankara'da oturarak siyaset yapılmaz. Biz seçim öncesi Başbakan'a çağrı yaptık, 'siyasi partiler yasasını değiştirelim. Millet kendi vekilini seçsin' dedik. İstanbul'un milletvekili kim?İstanbul milletvekili İstanbul'un sorunları ile ilgilendi mi? Yok kardeşim. Tayinli sistemle geliyorsunuz. O yüzden bunlar oluyor. Milletvekillerinin tamamı milletin iradesi ile seçilmeli.

GÜNAH KEÇİSİ BEN OLDUM

4500 tane aday başvurusu oldu. 135'i vekil oldu. Diğer arkadaşlar için günah keçisi ben oldum ya da genel başkan oldu. Neden günah keçisi ben oldum.

Bu haber toplam 1774 defa okunmuştur
Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.