1. HABERLER

  2. MAGAZİN

  3. Kılıçdaroğlu CHP grubunda konuştu
Kılıçdaroğlu CHP grubunda konuştu

Kılıçdaroğlu CHP grubunda konuştu

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu.

A+A-

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satırbaşları...

Çıktı kürsüye, CHP diklendi ama dik duramadı dedi. Bize konuşmak farz oldu. Biz ne söyledik "iki arkadaşımıza yemin yolu açılınca kadar yemin etmeyeceğiz" dedik.

SENİN OMURGANDAN BENİM KAYGIM VAR

Bize yemin yolu açılması için imza beyan ettik. Namuslu insanlar imzalarına sahip çıkarlar. Mutabakat metnini yeni anlamış olmalı ki nasıl çark ederimin peşine düştü şimdi. Bu imzayı inkar ediyorsan, senin omurgandan benim kaygım var.

BDP'YE GÖNDERME

Dün sabah bana görevleri yerine getirin diye bir metin geldi, ama ben kabul etmedim. Biz TBMM'de tüm partilerin ve temsilcilerinin Meclis'te olmalarını diliyoruz, bizim istediğimiz buydu. Bunun altında imzası var. Biz tekrar Anayasa dahil tüm mevzuatın hukukun üstünlüğü çerçevesinde özgürlükleri genişletici bir anlayışla uygulanması gerektiğine inanıyoruz dedik.

Demokrasi kazanacaksa bu imzaların gereğinin yerine getirilmesi gerekiyor.

BİZ BUNLARA KARŞIYIZ

Neymiş 27 Nisan belgesi, 27 Nisanda bir muhtıra verildi hani sen hesap vereceğim diyordun sen sana muhtıra verene ustalık belgesi verdin mi vermedin mi? Oradan yeteri kadar yararlandı mağduruz dedi, bu tabloyu milletimizin dikkatine sunuyorum hani 12 Eylül paşalarından hesap soracaktın? Sen hangi işkencede geçtin işkence edenlerin idam edilenlerin ailesini istismar ettin. Bir yerde NATO'nun Libya'ya müdahelesi konusu vardı, orada NATO ülkesinin oraya müdahelesi gerekirse o zaman bunlar gündeme gelir' dedi. Biz bunlara karşıyız böyle şeyler düşünülemez, arkadan 25 Mart 2011, Recep Tayyip Erdoğan Libya'ya NATO'ya izin veriyor sonrada NATO'nun devereye girmesi halinde bir rahatlama meydana geldi diyor nereden bu rahatlık geldi? NATO müdahele etti binlerce sivil orada öldürüldü Türkiye'den yardım gemileri istendi NATO izin vermediğinden oralara yardım gitmedi. Kimse kalkıp bunları eleştirmiyor korkuyorlar, medyadan çoğunun işine son veriliyor.

YALANIN BU KADARINA İNSAF

Bir başka yalan daha CHP hükümet programı konusunda 1 laf etmemiş otururkende dinlemiyor 13. paragrafı açıp okudum yalanın bu kadarına insaf. Hükümet programında hukukun üstünlüğü ile ilgili ekonomi ile ilgili bütün konulara değindik süre kısılığından ekonomiden bahsedemedik. CHP'nin camilerle ilgili geçmişte şu yapıldı bu yapılduı geçmişte ölümü göze alıp bizim çocuklarımız için ölümü göze alanlar o camide kaldılar, nasıl böyle bir hata yapılır bu vicdansızlık değil mi? Tarihine bukadar sahip çıkan kendi tarihine bu kadar saygısızlık eder mi?

Cumhuriyet Halk Partisi'ne camilerle ilgili eleştiriler vicdansızlıktır. şehitliği göze alan askerlerimiz kalıyordu. Çünkü o zaman kışla yok.

Cami onarımında, türbe onarımında yolsuzluk yapıyorlar.

 Siz önce kendinize bakın. CHP'yi eleştirmek kim, siz kim. Suçlamalardan bahsedecek olursak sende kalpazanlıkla suçlanıyorsun.

Biz verdiğimz her sözün arkasındayız. İmzamızın arkasındayız. Onlarda da onu varsa sözlerinin arkasında dursunlar.

Bu haber toplam 1349 defa okunmuştur
Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.