1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Münür Ballı'nın çabaları sonuç verdi! indirim geliyor
Münür Ballı'nın çabaları sonuç verdi! indirim geliyor

Münür Ballı'nın çabaları sonuç verdi! indirim geliyor

Gübre fiyatlarına son bir yıl içinde gelen zamlardan dolayı çiftçi üretim yapamayacak duruma gelirken, Türkiye Çiftçiler Birliği Başkanı Münür Ballı gübre fabrikaları gübre firmaları ile özel bir toplantı yaptı.

A+A-

Gübre fiyatlarına son bir yıl içinde gelen yüzde 150’nin üstündeki zamlardan dolayı çiftçi üretim yapamayacak duruma gelirken, Türkiye Çiftçiler Birliği Başkanı Münür Ballı gübre fabrikaları gübre firmaları ile özel bir toplantı yaparak, gübre firmalarının indirilmesini istedi. Gübre fabrikalarının ise toplantıda gübre fiyatlarında  önümüzdeki haftadan itibaren bütün gübre çeşitlerinde tonda 100 ile 200 lira arasında bir indirim yapacağı öğrenildi.

Gübre fiyatlarına arka arkaya gelen zamlardan dolayı çiftçi büyük bir darbe yerken, bu konuda gübre firmalarına bir yaptırım uygulanmaması dikkat çekiyordu. Gübredeki fiyat artışlarının önüne geçmek için Tarım ve Orman Bakanlığında gübre firmaları ile iki kere toplantı yapılmasına rağmen bu toplantılardan olumlu bir sonuç çıkmamıştı. Geçtiğimiz hafta TÜİK yayınladığı Tarımsal Girdi Endeksinde gübre fiyatlarının son bir yıl içinde sadece yüzde 52 artış yaşandığı yönündeki açıklamaları ise piyasadaki tepkilerin tuzu biberi olmuştu.

Çifçtinin hakkını savunan ve Gübre fiyatlarında indirime gidilmesi için büyük çaba sarf eden Türkiye Çiftçiler Birliği Başkanı Münür Ballı bu anlamda olumlu bir yol kat etti. Gübre fabrikaları ile ortak bir toplantıda bir araya gelen Ballı, fabrikaların fahiş fiyat politikasından vazgeçerek, gübre fiyatların düşürülmesini açık açık beyan etti. Her türlü eylemi hayata geçireceklerini beyan eden Ballı’nın bu resti karşısında gübre fabrikaları geri adım atarak, önümüzdeki haftadan itibaren bütün gübre çeşitlerinde tonda 100 ile 200 lira arasında bir indirim yapacağı öğrenildi.

 

Bu haber toplam 3665 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.