1. HABERLER

  2. Odabaşı'ndan basın açıklması
Odabaşı'ndan basın açıklması

Odabaşı'ndan basın açıklması

Gölbaşı’nın yıllardır kanayan yarası haline gelen Bahçelievler, Şafak, Karşıyaka, Örencik Gaziosmanpaşa, Eymir ve Seğmenler Mahallelerini kapsayan Merkez Planı ile ilgili sorun nihayet çözüme kavuştu.

A+A-

Gölbaşı’nın yıllardır kanayan yarası haline gelen Bahçelievler, Şafak, Karşıyaka, Örencik Gaziosmanpaşa, Eymir ve Seğmenler Mahallelerini kapsayan Merkez Planı ile ilgili sorun nihayet çözüme kavuştu. Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı yazılı açıklamada bulunarak, hem eski yönetime göndermelerde bulundu, hem de çap, ruhsat ve iskan işlemlerinin başladığını dile getirdi.

Gölbaşı Belediyesi’nden gönderilen yazılı  açıklama şöyle:

29 Mart 2009 seçimleri öncesi, konserler ve eğlencelerle kutlanarak kamuoyuna açıklanan Bahçelievler, Şafak, Karşıyaka, Örencik Gaziosmanpaşa, Eymir ve Seğmenler Mahallelerini kapsayan MERKEZ PLANI, Ankara 2. İdare Mahkemesinin kararı ile iptal edilmiş; çap, ruhsat ve iskân işlemleri durdurularak ilçemizde inşaat sektörü durma noktasına gelmişti.

Söz konusu mahkeme kararı doğrultusunda, iptal sebebi olan ve yıllardır çözülemeyen 74 parsel ve Örencik Mahallesi dâhil edilmeden süratle yeniden hazırlanan MERKEZ PLANI, 12.05.2011 tarih ve 4573 sayılı karar ile onaylanmış, bir aylık askı sürecinin ardından plana yapılan 11 adet itiraz ile birlikte 17.06.2011 tarih ve 5257 sayılı yazımız ile Özel Çevre Koruma Kurumu Başkanlığına sunulmuştur.

Olağanüstü bir çaba ile hazırlanarak İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünün, yapıcı ve destekleyici tavırlarıyla ortalama 2-3 ay kadar uzun sürede onaylanabilecek söz konusu etüt raporu, 20 gün gibi kısa bir sürede onaylanarak 11.07.2011 tarihinde Özel Çevre Koruma Kurumu Başkanlığına teslim edilmiştir.

13.07.2011 tarihi itibariyle MERKEZ PLANI kapsamında çap, ruhsat ve iskân işlemlerine başlanmıştır.

Yıllardır çözülemeyen ve Gölbaşı’nın çilesi hâline gelen 74 parsel ile Örencik Köy İçi ve çevresi ile ilgili planlama çalışmalarımız aralıksız devam etmektedir.

MERKEZ PLANInın tadilat ve onay sürecinde ciddi emek ve mesai harcayan belediyemiz çalışanlarına halkımız adına takdir ve teşekkürlerimi sunar; vatandaşlarımıza da hayırlı olmasını dilerim.

 

Yakup ODABAŞI

Gölbaşı Belediye Başkanı

Bu haber toplam 1753 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.