1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Siirt şehidinin yürek dağlayan vasiyeti
Siirt şehidinin yürek dağlayan vasiyeti

Siirt şehidinin yürek dağlayan vasiyeti

Siirt'te şehit düşen Diyarbakırlı şehidin son sözleri yürek dağladı: Kızıma iyi bakın..

A+A-

SİİRT Eruh İlçesi'ndeki Bilgili Karakolu'na PKK'lı teröristlerin açtığı ateş sonucu şehit olan askerlerden Diyarbakırlı 21 yaşındaki Recep Garlı'nın İzmir'in Bayındır ilçesindeki baba evine ateş düştü. Askeri yetkililer, gece yarısı acı haberi önce baba Abdülaziz Garlı'ya, ardından da Menderes İlçesi'ne bağlı Gümüldür'deki ailesinin yanına giden eşi 20 yaşındaki Serap Garlı'ya verdi. En son iki gün önce görüştüğü kayınpederi Alparslan İnaç'a, "Buralar çok tehlikeli baba" diyen şehit er Garlı, dün sabah telefon ettiği eşine ise vasiyet eder gibi, "Çocuğuma iyi bak" dedi.

UZUN NAMLULU SİLAHLAR VE ROKETATARLA SALDIRI

Teröristlerin akşam saatlerinde uzun namlulu silahlar ve roketatarlarla saldırdığı Eruh İlçesi'ndeki Bilgi Jandarma Karakolu'nda çıkan çatışmada, Astsubay İlker Atan ile 9.5 aylık asker olan er Recep Garlı şehit oldu, 4 asker de yaralandı. Karakolda geçici olarak bulunan Recep Garlı'nın Siirt'in Pervari İlçesi Okçular Üst Mevkii'sindeki 1'inci Mekanize Piyade Taburu 2'nci Bölükte görevli olduğu belirtildi.

BABA EVİNE ATEŞ DÜŞTÜ

Diyarbakırlı ailenin 5 çocuğundan en büyüğü olan şehit Recep Garlı'nın acı haberi ilk olarak İzmir'in Bayındır İlçesi'nde oturan babası 46 yaşındaki Abdülaziz Garlı, annesi 45 yaşındaki Cahide Garlı'ya verildi. Askeri yetkililer daha sonra şehit askerin, otelde çalışmak için gittiği Gümüldür'de tanışıp 3 yıl önce evlendiği, burada babasının yanında kalan eşi Serap Garlı'ya acı haberi ulaştırdı. Abdülaziz Garlı ile anne Cahide Garlı'nın da getirildiği Gümüldür'deki ev, acıya ortak olan vatandaşların akınına uğradı. Eşinin şehit olduğu haberiyle yıkılan Serap Garlı, acısını paylaştığı 15 aylık kızı Irmak'a sarılıp gözyaşı döktü.

SON SÖZLERİ, "ÇOCUĞUMA İYİ BAKIN"

Bayramda izne gelmeyi planladığı belirtilen şehit er Recep Garlı'nın, iki gün önce görüştüğü kayınpederi Alparslan İnaç'a, "Buralar çok tehlikeli baba" sözleriyle bulundukları bölgedeki tehlikeden bahsettiği, eşi Serap Garlı'ya ise dün açtığı telefonda vasiyet eder gibi "Çocuğuma iyi bak" dediği öğrenildi.

Oğlunun şehit olduğunu öğrendikten sonra gelininin yanına gelen baba Abdülaziz Garlı, "Bana da 'Baba, çocuğuma iyi bakın' dedi. Daha önce dağıtımı sırasında izne gelmişti, Şimdi de bayramda izne gelecekti" dedi. Şehidin kardeşi Kerim Garlı, "Bir yandan gurur duyuyorum. Bir yandan da üzülüyorum" diyerek duygularını dilye getirdi. Şehidin kayınpederi Alparslan İnaç ise, "En son iki gün önce telefonla görüştüm. Bana, 'Arkamdan duanızı eksik etmeyin. Buralar çok tehlikeli baba. Bir an evvel tekneni tamir et. Sık dişini gelince beraber balığa gideceğiz. Baba sende iki tane emanetim var. Onlara iyi bak' dedi" diye konuştu.

Gözyaşları içinde eşiyle en son sabah konuştuğunu söyleyen Serap Garlı, "Eşim bana 'Arkamdan dua edin. Çocuğuma iyi bakın. Çocuğumu öpün' dedi. Kızım o sırada uyuyordu. 'Uyandırmayın' dedi. 'Başınızda ben yokum dikkat edin kendinize' dedi" diyerek üzüntüsünü dile getirdi.

CENAZE DİYARBAKIR'DA TOPRAĞA VERİLECEK

Şehit erin, ailesinin isteği üzerine memleketi Diyarbakır'da toprağa verilmesine karar verildi. Bunun üzerine şehidin babası, annesi ve kardeşleri ile eşi Serap Garlı, sabah saatlerinde, Ege Ordu Komutanlığı'nın tahsis ettiği araçla Adnan Menderes Havalimanı'na gitti. Askeri yetkililerin biletlerini aldığı acılı aile uçakla Diyarbakır'a hareket etti.

Şehidin cenazesinin Diyarbakır'ın Çınar İlçesi'ne bağlı Altunlar Köyü'nde ikindi namazının ardından toprağa verileceği bildirildi.

Bu haber toplam 3261 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.