1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Tansel Çölaşan'dan yüzde 49 yorumu
Tansel Çölaşan'dan yüzde 49 yorumu

Tansel Çölaşan'dan yüzde 49 yorumu

ADD Başkanı Tansel Çölaşan, seçim sonuçlarını değerlendirdi.

A+A-

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Başkanı Tansel Çölaşan, seçim sonuçlarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Çölaşan, "Şu döneme bakarsanız, iktidar son derece disiplinli çalışıyor. İmkanlar da var. Bu imkanları partisel olarak da çok iyi kullanıyor. Ama korkunç bir cemaatçi görüşle büyük bir birliktelik yaşıyorlar. Emir komuta zinciri çok iyi işliyor. Çok iyi örgütlenip iyi çalışıyorlar" dedi.

MUHALEFET KENDİSİ DE ÇALIŞMIYOR

ADD Genel Başkanı Tansel Çölaşan, bugün ADD Konya Şubesi'nde basın toplantısı düzenledi. ADD'nin kuruluş amacını anlatan Tansel Çölaşan, seçim sonuçlarını değerlendirdi. Çölaşan, "Seçim sonuçları alınmadan önce, tamamen devletin resmi kuruluşu Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) resmi verilerine göre işsizliğin 15 milyon olduğu söylendi. 2002 yılında 9 milyonmuş. Bu rakam 15 milyona çıkmış. Demek ki işsiz kesimin şikayetçi olması lazım. Ama bu işsizlerin oyunun nereye gittiği bellidir. Özelleştirmelerle işsiz kalan insanlar oyunu gitmiş yine aynı partiye vermiştir. Anlatılsa bu arkadaş bilir. Ama anlatılmıyor. Sosyal olaylar da anlatılmıyor. Sebep sonuç ilişkisinde nereye bakması gerektiğini bilmiyor. Sonuçta da 'Kader, işsiz kaldım' diyor" diye konuştu. Muhalefeti eleştiren Tansel Çölaşan, "Muhalefetin görevi, iktidara görevini her an hatırlatmak. Çünkü onun elinde yetki yok. Ama bizde herşey o kadar çarpık işliyor ki. Muhalefet kendisi de çok fazla çalışmıyor" dedi.

AKP ÇALIŞIYOR, CHP'DE KARGAŞA VAR

İktidar partisinin çok disiplinli çalıştığını ifade eden Çölaşan, şunları söyledi: "Şu döneme bakarsanız, iktidar son derece disiplinli çalışıyor. İmkanlar da var. Bu imkanları partisel olarak da çok iyi kullanıyor. Seçim döneminde de gördük. Ama korkunç bir cemaatçi görüşle büyük bir birliktelik yaşıyorlar. Emir komuta zinciri çok iyi işliyor. Çok iyi örgütlenip iyi çalışıyorlar. Ama daha çok demokratikleşme yapısında olan muhafet ise demokrasinin gereği olarak çok ses, çok laf ve parçalanma söz konusu oluyor. Şimdi son dönemde yüzde 26'yı beğenmeyen CHP'deki muhalifler yeniden olağanüstü kurul istiyor. Bu asla iktidar partisinin yapısında oluşmaz. Orada cemaatçi bir yapılanma var. O emir komuta sisteminin işlettiği bir güçtür. Merkezi disiplini gösterir. Ama demokrasi deyince biz. Demokraside fikir üretmek ile kargaşa yaratma kavramlarını birbirine karıştıran siyasiler ne yazık ki bugün halk partisinde derhal kargaşa olarak algıladıklarını göstermişlerdir."

İNŞALLAH YANILMIŞ OLURUM

Oluşturulacak yeni anayasa ile ilgili görüşlerinin sorulması üzerine Tansel Çölaşan, "Bizim anayasamızda, üniter devlet. Ama ne yazık ki, bu iktidar daha önce bir açılım yaptı. O açılım oralarda eyaletler vereceği gibiydi. Ama halktan tepki alınca sustu. Seçimde hatta açılımı, bırakın Apo'yu asmaya kadar geldi. Oradaki oylardan da yüzde 50 gözüküyordu, 52'ye çıktı ve bir şeyler kazandı. Bu bir seçim taktiğidir. Genel olarak görüşlerinin arkasında bir ayırımcılık, ayrılıkçı bir mekanizmaya ilişkin görüşlerini sakladıklarını ve bir anayasa da bu çerçevede BDP ile de bir uyum yapabileceklerini düşünüyorum. İnşallah olmaz ve yanılmış olurum" dedi.

Bu haber toplam 2889 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.