1. HABERLER

  2. MAGAZİN

  3. Teröristi öven Sabahat Tuncel geri adım attı
Teröristi öven Sabahat Tuncel geri adım attı

Teröristi öven Sabahat Tuncel geri adım attı

PKK'lı Zeynep Kınacı'yı öven BDP'li Sabahat Tuncel, sözlerinin çarpıtıldığını savundu

A+A-

Tuncel, Kınacı için Diyarbakır'da düzenlenen anmadaki sözleriyle ilgili dün bir yazılı açıklama yaptı. Tuncel, "Dikkat çektiğim nokta, bu ülkede yaşanan acılı kayıplardır. Binlerce asker ve dağdaki genç bu savaşta yaşamını yitirmiştir. Bu acı kayıpların bir daha yaşanmaması için herkesin ortak bir barış mücadelesi yürütmesi, özellikle de kadınların örgütlü mücadelesinin bir zorunluluk olduğunu dile getirdim" dedi.

TUNCEL NE DEMİŞTİ?

Tuncel anmada, "Zilan yoldaşın vücudunu bomba yapıp patlatmasını kendi mücadelemiz olarak görmeliyiz" demişti.

Kadınların mücadelesinin hem erkek egemenliğine karşı hem de savaş politikalarına karşı örgütlü bir mücadele olduğunu söyleyen Tuncel, şöyle devam etti:

ASKER ANNESİ-GERİLLA ANNESİ

"Örnek alınması gerekenin bu olduğunu söyledim. Konuşmamın içeriği ve özü budur. Ama ne yazık ki, bir kısım medya sorma gereği dahi duymadan, yalan yanlış haberlerle, çarpıtılan sözlerle bir karalama kampanyası başlatmıştır. Kamuoyunun yeni kriz ve gerginlik yaratacak, çatışmalı süreci derinleştirecek bu tür provokatif haberler karşısında duyarlı olması ve dikkate almaması büyük önem taşımaktadır. Asker annelerinin de, gerilla annelerinin de acısı hepimizindir. Biz bu acıların bir daha yaşanmaması, barışın örülmesi, Kürt sorununun demokratik, barışçıl yöntemlerle çözümü için mücadele veriyoruz. Bu mücadelemizi demokratik zeminde kararlı bir biçimde sürdürmeye devam edeceğiz. Bu çabalarımız karşısında siyasi krizlere yeni krizler eklemenin, gerginlikleri ve çatışmayı tırmandırmanın, krizi derinleştirmenin kimseye faydası yoktur."

Bu haber toplam 1517 defa okunmuştur
Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.