1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. GÖLBAŞI

  4. Uyum öğrencilerinin elleri çamur ile buluştu…
Uyum öğrencilerinin elleri çamur ile buluştu…

Uyum öğrencilerinin elleri çamur ile buluştu…

Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek’in talimatıyla hayata geçirilen Umutlu Yaşam Uygulama Merkezi’nin öğrencileri Seramik Atölyesi'nde seramik çamuru ile kupa, vazo, saksı gibi objeler yapmayı öğrendi.

A+A-

10 bin metrekarelik bir alanda engelli bireylerin tüm ihtiyaçlarını karşılayıp sosyalleşmelerini sağlayacak Umutlu Yaşam Uygulama Merkezi (UYUM) öğrencileri yaptıkları etkinlikler ile kalplere dokunmaya devam ediyor. Seramik Atölyesi’nde tezgâh arkasına geçen öğrenciler, seramik çamuru ile farklı şekillendirmeler yaparak el becerilerini geliştirdi. Çamuru el ve kalıp yöntemi ile şekillendirerek kurumaya bırakan öğrenciler, 1 hafta beklettikten sonra boyama aşamasını da tamamladı. Yapılan çalışmalar ile çocuklara farklı yetenekler kazandırmayı amaçladıklarını söyleyen UYUM eğitmenleri “Çocuklarımızın kendilerinin yeteneklerini keşfetmeleri için her alanda kurslarımız faaliyet göstermeye devam edecek” dedi.

 

Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek ise çocukları sanatın her dalı ile buluşturmaktan duydukları mutluluğu dile getirerek “Çocuklarımızın bugün seramikle buluşan elleri belki de hiç bilmedikleri bir yeteneklerini keşfetmelerine vesile oldu. Verdiğimiz eğitimlerimiz ile çocuklarımızın sanatın her dalı ile tanışmalarını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Bu haber toplam 7033 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.