1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. GÖLBAŞI

  4. CHP İl Başkanı sağcı adaya açık kapı bıraktı
CHP İl Başkanı sağcı adaya açık kapı bıraktı

CHP İl Başkanı sağcı adaya açık kapı bıraktı

CHP Ankara İl Başkanı Dr. Ümit Erkol, Gölbaşı İlçe Örgütü’nü ziyaret ederek partililerle ve aday adayları ile bir araya geldi.

A+A-

CHP Ankara İl Başkanı Dr. Ümit Erkol, Gölbaşı İlçe Örgütü’nü ziyaret ederek partililerle ve aday adayları ile bir araya geldi. Önümüzdeki yerel seçimlerde Ankara Büyükşehir'i yeniden almak, yeni mahalleyi, Çankaya'yı, Elmadağ'ı yeniden almak ama bunun yanına mutlaka öncelikle Gölbaşı, Mamak ve Etimesgut’u koymak bu da yetmez, bu da yetmez. Çalıştığımızda aslında birçok ilçede seçimi kazanmak için çeşitli alternatiflerin olduğunu görüyoruz.

Hemen yakınımızdaki Bala’da alternatiflerimiz var. Bu taraftaki Haymana’da alternatiflerimiz var. Sırf bu bölgeye bakarak söylediğimde yani Gölbaşı’na yakın dört ilçenin dördünde de bize seçimi kazandıracak alternatiflerimiz olduğunu gördük. Bunların üzerinde çalışıyoruz. Bizim birinci önceliğimiz yıllarını Cumhuriyet Halk Partisi'ne vermiş, yıllarını Cumhuriyet Halk Partisi'nin içerisinde geçirmişiz. Arkadaşlarımızla bu seçimi kazanmak.

Ama bir yandan da yalnızca Cumhuriyet Halk Partisi'nin ilçe örgütü ve il örgütü değil aynı zamanda genel merkezle aynı zamanda Büyükşehir Belediye Başkan adayımız olarak bu resmen ilan edilen Sayın Mansur Yavaş'la da bir diyalog sürdürüyoruz. Yani aslında Ankara'daki seçim çalışmaları bir masanın dört ayağı gibi dört ayaklı ilerliyor. Nihai karar il yönetim kurulunda verilecek.

Ama üç ayağın üç dönemli. Yani ilçe örgütümüzün görüşleri dönemli. Sayın Mansur Yavaş'ın görüşleri de kıymetli. Kuşkusuz Sayın Genel Başkanımızın görüşleri de kıymetli. Biz diğer üç ortamdan bize gelecek görüşleri toplayıp partinin en yararlı olarak seçimi bulmaya çalışacağız.

Bir kere daha söyleyeyim. Amacımız, ilk hedefimiz olabildiğince tamamına yapıp Cumhuriyet Halk Partisi'nin üyesi olan Cumhuriyet Halk Partisi'nin içerisinde geçirmiş arkadaşlarla bu süreci. Ama iş birliklerine lokal iş birliklerine ya da şehri kapsayan, ülkeyi kapsayan iş birliklerine ya da bazen kişi bazlı iş birliklerine de açık bir seçim stratejisi yürüteceğiz.

SİYASİ AKTÖRLERE KAPILARI KAPATMADIK

Yani kapılarımızı ne bizim dışımızdaki siyasi partilere ne de bizim dışımızdaki bazı bir ismi geçen ya da ismi şimdi geçmeyen ama konuşulabilecek siyasi kişisel aktörlere de bütünüyle kapatmış değiliz. Ülkenin ve partinin en yararına olacak şekilde bu tercihlerimizi kullanacağız.

MANSUR YAVAŞ ÖRNEĞİNİ VERDİ

Bir tek şunu söyleyebilirim. Bir tercih kullandığımızda mutlaka o tercihin muhatabı olan arkadaşlarımızla ilçe örgütümüzle bütün ayrıntıları bu tercihi hangi verilerin ışığında kullandığımızı açıkça konuşacağız. Mesela bir örnek vermek gerekirse geriye dönüp gidelim. Mansur Yavaş Bey'in seçimi kazandığı seçim örneğinde Cumhuriyet Halk Partisi içerisinde yıllarını geçirmiş aday arkadaşlarımız da vardı.

Aday aday arkadaşlarımız da vardı. Son güne kadar bütün bu isimlerle ilgili çeşitli çalışmalar yapıldı. Ama ortaya çıkan tablo şuydu. Bu seçim en rahat Mansur Yavaş'la kazanılıyordu. Ortaya çıkan tablo en rahat Mansur Yavaş'la kazanılacağı için adaylık teklifi de Mansur Yavaş'a yapıldı. Yoksa o dönem tartışılan şimdi ismini söylemeyeceğim. Bir dönem gazetelere bakarsanız partimize gerçekten çok saygın bazı arkadaşlarımız da o göreve talipti.

Ama seçimi riske etmemek için kazanma şansı en yüksek olan adaylar yola çıkındı ve strateji de doğruydu ki başarıyla sonuçlandı. Şimdi İstanbul'da mesela benzer inceleme yapıldı. İstanbul'da partinin içinden bir isim öne çıktı. O zaman onunla devam edildi. Yine Adana'da benzer bir şeyle inceleme yapıldı. Partinin içinden bir arkadaş da yani bu kararlar alınırken kişisel, duygusal ya da birilerine yakınlık bazlı kararlar alınmıyor.

ANKETLERE GÖRE KARAR ALINACAK

Bu kararlar alınırken objektif gerçekten kazanma şansımızın en yüksek olduğu seçeneğe yöneliyor. Bundan sonraki süreçte de öyle olacak. Yani araştırma yapılmadan, anket yapılmadan, görüş alınmadan ya da belki bazı bölgelerde eğilim yoklaması yapılmadan bir karar alınmayacak. Yani bir karar almıyorsa mutlaka bu kararın dayanakları olacak.

Ama şuna kesinlikle inanıyorum. Biz bu seçimlerden başarıyla çıkacağız. Geçmişten aldığımız derslerin ışığında da bu defa belediyeleri aday kim olursa olsun Cumhuriyet Halk Partisi'nin belediyesi yapmak için Cumhuriyet Halk Partililerinin mutlu olacağı belediyeler yapmak için gereken bütün tedbirleri de alacağız."

YAKUP ODABAŞI İSMİ AÇIK AÇIK SORULDU

Erkol, Yakup Odabaşı'nın da adaylıkla ismi geçtiği ve 'Yakup Odabaşı ismine nasıl bakıyorsunuz?' sorusuna ise şöyle yanıt yanıt verdi;
Ne ilçe örgütünde ne il örgütünde isim noktasında tartışma olmadı. Başvurular yeni sonuçlandı. Yöntem olarak da Genel Merkez başvuran bütün isimlerle ilgili anket yapıyor. Öncelikle bize aday başvurusu yapan arkadaşlar o ilçenin kamuoyuna sunuluyor. Onlardan birisi öne çıkıyor mu, bu seçimi alabiliyor mu önceliğimiz bu. Bunun cevabı evet olarak çıkıyorsa zaten başka bir aday konuşması olmayacak. Buradan istenilen bir sonuç çıkmıyor gibi görünürse şayet o zaman başka isim ve öneriler gündeme gelebilir.

SON GASTE DAHA ÖNCE YAZMIŞTI!

https://www.golbasisongaste.com/yakup-odabasi-chpnin-adayi-olabilir-mi-19676h.htm

Bu haber toplam 1690 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum