
O işadamı Ahmet Türk'ün aile dostu çıktı
Gölbaşı Belediyesi’nin 117 dönümlük park ihalesine en uygun teklifi veren MBD İnşaat firmasının sahibi Mardinli işadamı Bahattin Demircan, medyaya hiç de yabancı değil.
Gölbaşı Belediyesi’nin 117 dönümlük park ihalesine en uygun teklifi veren MBD İnşaat firmasının sahibi Mardinli işadamı Bahattin Demircan, medyaya hiç de yabancı değil.
Gölbaşı Belediyesi’nin 117 dönümlük park ihalesine en uygun teklifi veren MDB İnşaat firmasının sahibi Mardinli işadamı Bahattin Demircan, Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk’ün aile dostu olduğu ortaya çıktı.
Haber: Özcan Aydoğdu
Gölbaşı Belediyesi’nin 117 dönümlük park ihalesinde “Firmalar anlaştı mı?” iddiası tartışmalara neden olurken, ihaleye en uygun teklifi veren firmanın sahibinin Ahmet Türk’ün aile dostunun olduğunun ortaya çıkması olaya yeni bir boyut kazandırdı.
YENİ TARTIŞMA KONUSU: AHMET TÜRK’LE YAKIN AİLE DOSTLUĞU
Gölbaşı Belediyesi ve Yakup Odabaşı’nın 117 dönümlük park ihalesi ile başı oldukça dertte. Bir yandan “İhalede firmalar anlaştı, kırım yapılmadı” iddiaları gündemi meşgul etmeye devam ederken, diğer yandan ihaleye en yakın teklifi veren firmanın sahibinin Ahmet Türk’e evini kiralamak isteyen Mardinli işadamına ait olması yeni bir tartışma konusu olacak gibi gözüküyor.
AHMET TÜRK’ÜN KİRALAMAK İSTEDİĞİ EVİN SAHİBİYDİ
Mardinli işadamı Bahattin Demircan’ın MBD İnşaat isimli firmasının İncek’teki Anayasa Mahkemesi binasını da yaptığı öğrenilirken, aynı zamanda Ahmet Türk’ün taşınamadığı evin sahibi de olduğu gerçeği ortaya çıktı.
MHP GENEL MERKEZİ İHALEYİ TAKİBE ALDI
Öte yandan ihalede BDP’li Ahmet Türk’ün de geçmesi MHP Genel Merkezi’ni de harekete geçirdi. MHP Ankara İl Başkanlığı ve MHP Genel Merkezi’de Gölbaşı Belediyesi’indeki park ihalesini mercek altına aldı.
NE OLMUŞTU?
DTP’nin eski Eşbaşkanı Ahmet Türk 2010 yılında Ankara’nın Çukurambar Mahallesi’nden, Oran semtinde tuttuğu yeni eve taşınmak istemişti. İddialara göre apartmanda oturan üst düzey rütbeli bir asker, ev sahibini tehdit etmiş Türk, kontratı iptal etti.
MARDİNLİ İŞADAMI DEMİRCAN: AHMET TÜRK AİLE DOSTUM
Kontratın iptalinden sonra Mardinli İşadamı Bahattin Demircan avukatı aracılığıyla yazılı bir açıklama yaparak “'İddia edildiği gibi, Ahmet Türk'e bir daire kiraya verilmesi için sözleşme akit edilmemiştir.
Bizim müteahhit firma olarak satışa sunmak üzere dairelerimiz vardır, kiraya verilmek üzere bir dairemiz söz konusu değildir. Kaldı ki, ortada böyle kiralık bir daire olmadığı gibi, herhangi bir komşu ya da sözü geçen albayın baskısı sonucu böyle bir sözleşmeden dönmüş değiliz. Biz, bu konuyla ilgili komşu, bina sakinleri ya da mal sahipleri ya da çevreden hiçbir baskı ve talep görmedik. Ancak, Ahmet Türk ile daha önceden şahsi tanışıklığımız, hemşeriliğimiz, 65 sene üzerinden dedelerimizin aile dostluğu vardır; Mardin kökenli bir işadamı olarak, Ahmet Türk ile hukukumuzu inkar etmiyoruz. Daire satışı ya da kira akdi mevcut ve gerçek olsaydı, bu vakıayı inkar etmez, yaptığımız ticaretin ve sözleşmenin arkasında durur, bunu da ilan ederdik.' İfadelerini kullanmıştı.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.