1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. İstanbul şehidini uğurladı
İstanbul şehidini uğurladı

İstanbul şehidini uğurladı

Şırnak'ta şehit düşen Komando Onbaşı Onur Karakuş’un cenaze törenine Cumhurbaşkanı Gül'de katıldı.

A+A-

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde şehit olan Komando Onbaşı Onur Karakuş’un cenazesi, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün de katıldığı askeri törenle toprağa verildi.

VATAN SAĞOLSUN

Cenazenin getirildiği Ataköy 5. Kısım Camii’inde taziyeleri tek tek kabul eden şehit Onbaşı Onur Karakuş’un babası Veysel Karakuş, istenilmesi halinde terörün 6 ayda bitirilebileceğini söyledi. Acılı baba, oğlunun ardından "vatan sağolsun " dedi. Şehit onbaşı Karakuş’un cenaze töreni boyunca gözyaşı döken annesi Havva Karakuş da 3 evladı olduğunu, onları da askere göndermeye hazır olduğunu söyledi. Ve yine acılı anne de sözlerini "vatan sağolsun" diye tamamladı. Şehit torununu Levent’ten askere uğurladığını söyleyen dede Şükrü Karakuş da cenaze namazının ardından torununun Türk bayrağına sarılı tabutuna sarıldı.

CUMHURBAŞKANI VE DEVLET ERKANI TÖRENDEYDİ

Şehit onbaşı Karakuş’un Habibler’deki evine götürülen cenazesi burada helallik alındıktan sonra uzun bir konvoy eşliğinde Ataköy 5. Kısım Camii’ne getirildi. Şehit için cami avlusunda tören hazırlıkları yapıldı. Cenaze törenine Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün de katılacağı öğrenildikten sonra Cumhurbaşkanlığı Koruma Ekibine bağlı bomba uzmanı köpeklerle avluda arama yapıldı. Cenaze törenine Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile birlikte Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Birinci Ordu Komutanı Orgeneral Yalçın Ataman, CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, CHP Genel sekreteri Bihlun Tamayligil, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ve çok sayıda vatandaş katıldı.

OKTAY EKŞİ DE TÖRENDEYDİ

Ordu Mesudiye nüfusuna kayıtlı olan şehit Onbaşı Karakuş’un cenaze törenine İstanbul’da bulunan bütün Ordu derneklerinin yöneticileri ve çok sayıda Ordulu, kendisi de Mesudiyeli olan CHP İstanbul Milletvekili Oktay Ekşi de cenaze töreninde yer aldı.

GÜL TEK TEK BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ

AB Bakanı Egemen Bağış aileye taziyede bulunurken Başbakan Erdoğan’ın taziye mesajını da iletti. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de şehit babasının kulağına eğilerek bir şeyler söyledi. Cumhurbaşkanı Gül, aile bireylerini tek tek kucaklayarak başsağlığı dileğinde bulundu.

CENAZE NAMAZINI MÜFTÜ KILDIRDI

İstanbul Müftüsü Mustafa Çağrıcı’nın kıldırdığı cenaze namazından Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, şehidin dedesi Şükrü Karakuş ve babası Veysel Karakuş arasında saf tuttu. Helallik alınması ve dua edilmesinin ardından şehidin Türk Bayrağına sarılı tabutu askerlerin omuzunda top arabasına taşındı. Askeri bandonun çaldığı cenaze marşı eşliğinde kortej bir süre yürüdü. Şehidin cenazesi protokol ve ailenin önünden geçirildi. Cenaze Edirnekapı Şehitliği’nde toprağa verildi.

İSTANBUL ŞEHİDİNİ BÖYLE UĞURLADI

DEVLETİN ZİRVESİ CENAZEDEYDİ

Bu haber toplam 1523 defa okunmuştur
Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.